• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και Nasdaq – Βουτιά 6,89% για τη μετοχή της Robinhood

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, η οποία ετοιμάζεται να κλείσει την Τρίτη τον Αύγουστο με ισχυρά κέρδη. S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να κλείσουν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ μικρή διόρθωση σημείωσε ο Dow Jones.

    Ειδικότερα, o Dow  Jones έκλεισε στις 35.399,84 μονάδες, με απώλειες -0,16%, ο S&P 500 στις 4.528,79 μονάδες, με άνοδο 0,43% ενώ ο Nasdaq στις 15,26,89 μονάδες, με άνοδο 0,90%.

    Αυτό ήταν η 53η φορά μέσα στο 2021 που ο S&P 500 κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό και η 32η φορά που ο Nasdaq καταφέρνει κάτι παρόμοιο μέσα στη χρονιά.

    Οι τεχνολογικές μετοχές πρωταγωνίστησαν τη Δευτέρα, με την Apple (+3,04%) και τη Microsoft (+1,29%) να σημειώνουν τις δύο καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών του Dow Jones. Ακολούθησε η Home Depot (+1,15%), ενώ άλλες 12 μετοχές έκλεισαν με ήπια κέρδη. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Verizon, ενώ από τις 14 μετοχές του δείκτη που έκλεισαν με απώλειες, τη σημαντικότερη πτώση κατέγραψαν οι American Express (-2,60%) και Boeing (-1,84%).

    Εντυπωσιακή άνοδο 46,67% σημείωσε η μετοχή της Affirm Holdings μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Amazon (+2.15%). Άνοδο 3,6% σημείωσε η μετοχή της Paypal, μετά από δημοσίευμα του CNBC πως η εταιρεία μελετά την δημιουργία πλατφόρμας για συναλλαγές μετοχών.

    Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Robinhood μετά την δήλωση στη Barron΄s του προέδρου της SEC, Gary Gensler πως εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης στην πρακτική της Πληρωμής της Ροής Εντολών (Payment For Order Flow – PFOF). Η συγκεκριμένη πρακτική, η οποία αποφέρει έσοδα στον broker ως «αποζημίωση» για τις εντολές αγοροπωλησίας μετοχών, είναι αυτή που επιτρέπει στη Robinhood να προσφέρει στους χρήστες συναλλαγές με «μηδενικές προμήθειες», καθιστώντας την μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες συναλλαγών. Η δήλωση έφερε την πτώση της μετοχής που έκλεισε στο -6,89%.

    Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, με τη Wells Fargo να κλείνει στο -2,81%, τη JPMorgan στο -1,6%, τη Goldman Sachs στο -1,45%, ενώ το Capital One έκλεισε στο -6,04%.

    Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, μετά την απόφαση της ΕΕ να αφαιρέσει τις ΗΠΑ από τις χώρες της πράσινης λίστας ταξιδιών αναψυχής, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.



    ΣΧΟΛΙΑ