• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες για τους δείκτες την Πέμπτη, αγωνία για την ομιλία του Πάουελ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τόσο τις συζητήσεις στο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole όσο και τις εξελίξεις γύρω από τις επιθέσεις του ISIS στην Καμπούλ, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.213,12 μονάδες με απώλειες -0,54%, ο S&P 500 στις 4.470,00 μονάδες με πτώση -0,58% ενώ ο  Nasdaq στις 14.945,81 μονάδες,  με απώλειες -0,64%

    Η προσοχή των διεθνών αγορών είναι στραμμένη στις ομιλίες των αξιωματούχων της FED (o Τζερόμ Πάουελ μιλά την Παρασκευή), αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα, τον πληθωρισμό, την αγορά εργασίας, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κυρίως την μείωση του ρυθμού μηνιαίας αγοράς ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα. Η αγορά περιμένει να δει αν θα υπάρξει κάποιο σήμα προς τη συνεδρίαση των αξιωματούχων της FED του Σεπτεμβρίου για την έναρξη του tapering.

    Ήδη, πάντως η αγορά προβληματίστηκε ακούγοντας τον επικεφαλής της FED Dallas, Ρόμπερτ Κάπλαν, να δηλώνει στο CNBC πως επιθυμεί να υπάρξει μια ανακοίνωση για το tapering μετά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και να ξεκινήσει η μείωση στον ρυθμό αγοράς ομολόγων τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, δεν βλέπει να υπάρχει μεγάλη επίπτωση στην οικονομία από την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

    Την ίδια ώρα, η  δεύτερη εκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο, την οποία τοποθετεί στο 6,6%, ελαφρώς βελτιωμένη από την προηγούμενη εκτίμηση του για 6,5% αλλά λίγο χαμηλότερα από την εκτίμηση  των αναλυτών του Dow Jones που την τοποθετούν στο 6,7%.

    Στα στοιχεία από την αγορά εργασίας, 353.000 αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ελαφρά αυξημένα από τις 349.000 που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή, και λίγο πιο πάνω από την εκτίμηση της αγορά για 350.000 αιτήσεις.

    Από τις 30 μετοχές του Dow, ,μόλις 4 έκλεισαν με άνοδο, με τη σημαντικότερη από αυτές να καταγράφει η  Salesforce (+2,65%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Boeing (-2%), Walgreens (-1,66%) και Nike  (-1,65%).

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Etsy, κλείνοντας στο +5,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ