• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: εκρηκτική άνοδος για την Τράπεζα Πειραιώς

    • NewsRoom


    Με θετικό πρόσημο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από αρκετές συνεδριάσεις δείχνει να αφιερώνει χρόνο σε τίτλους που ικανοποίησαν με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,35% στις 585 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκ ευρώ.  Όπως επισημαίνει σήμερα ο Ν. Καυκάς της Merit ΑΧΕΠΕΥ, τα εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου θα μπορούσαν να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά περίπτωση, όμως η γενικότερη διαγραμματική και τεχνική εικόνα του γενικού δείκτη δεν δείχνει να διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Πειραιώς, η οποία χτες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ενισχύεται κατά 8%. Σήμερα ανακοινώνουν οι Μotor Oil και Eurobank (μετά το κλείσιμο) με το consensus της αγοράς για την πρώτη να τοποθετείται στα 59,2 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη για το Γ τρίμηνο. Για την Eurobank, αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 27,1 εκατ. ευρώ.

    Βέβαια, εκτός των εσωτερικών καταλυτών, η αγορά δεν ξεχνά και την παρουσία του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, ο οποίος, αν και απερχόμενος επιβεβαίωσε τις κατευθύνσεις της πολιτικής της χώρας του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Για άλλη μία φορά τόσο δημόσια όσο και στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις η ελληνική πλευρά υπενθύμισε οτι η απόφαση της 24ης Μαΐου του Eurogroup για την σταδιακή (σε τρεις φάσεις) αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει συνδεθεί με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης (και όχι με την δεύτερη που βρίσκεται σε εξέλιξη).

    Ηταν σαφές ότι η αμερικανική πλευρά “ενθάρρυνε” τον κ. Τσακαλώτο να τελειώσει εντός χρονοδιαγράμματος δηλαδή πριν από το τέλος του έτους – παρά την αναγνωρισμένη δυσκολία – και με την δεύτερη αξιολόγηση έτσι ώστε να προληφθούν αλλαγές στις κατευθύνσεις πολιτικής που θα μπορούσαν να επηρεασθούν από την αλλαγή της διοίκησης στην Ουάσιγκτον και την εγκατάσταση του κ. Τράμπ.

    Στο ταμπλό τώρα, πέραν της υπεραπόδοσης της Πειραιώς, η Eurobank, η Εθνική και η Jumbo σημειώνουν κέρδη άνω του 2%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Folli Follie, ΕΕΕ, Λάμδα, Βιοχαλκο και ΕΥΔΑΠ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Grivalia, Motor Oil, Aegean, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ