• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μικρή διόρθωση παρά το άλμα της Ελλάκτωρ και των μετοχών του ομίλου Κόκκαλη

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Μικρή διόρθωση παρά το άλμα της Ελλάκτωρ και των μετοχών του ομίλου Κόκκαλη

    Ευθύμιος Μπουλούτα – Σωκράτης Κόκκαλης


    Τέλος στο τριήμερο θετικό του σερί έβαλε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πάντως κοντά στις 900 μονάδες, την ώρα που ο τζίρος κινήθηκε για μια ακόμα φορά σε χαμηλά επίπεδα.

    Οι επενδυτές συνέχισαν το stock picking αναμένοντας να περάσει η περίοδος της ραστώνης και να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εκτιμούν πως για η διάσπαση του ορίου των 900 μονάδων θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο κλάδος των τραπεζών.

    Άλλωστε, οι ειδήσεις που αφορούν την αγορά είναι περιορισμένες τη συγκεκριμένη περίοδο, με τα σημαντικότερα να αναμένονται στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία για την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με  απώλειες 0,14% στις 898,58 μονάδες, ενώ ο  τζίρος ανήλθε στα 31,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,2 εκατ. τεμάχια.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Ελλάκτωρ, η οποία μάλιστα είδε την μετοχή της να κλείνει στο +4,28% χάρη στο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τις δημοπρασίες.

    Κέρδη 2,64% κατέγραψε η μετοχή της Aegean, χάρη και στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον τουρισμό, ενώ τα ΕΛΠΕ έκλεισαν στο +1,97%.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Lamda, ΔΕΗ, Eurobank, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Titan, Σαράντης και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Alpha Bank (-1,44%), Βιοχάλκο (-1,22%), ΟΠΑΠ (-1,20%) και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (-1,06%).

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Πειραιώς και ΟΤΕ.

    Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

    Πέρα από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτές που πραγματικά ξεχώρισαν ήταν οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη, με την Intrakat να κλείνει στο +11,17%, την Intracom στο +4,59%, ενώ  η Κέκροψ έκλεισε στο -4,65%.  Από τις υπόλοιπες μετοχές στο +5,15% έκλεισε η Byte.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Τετάρτης εν αναμονή των πρακτικών της FED
    Philip Morris International: Απέκτησε το 22,61% της φαρμακoβιομηχανίας Vectura
    ΤτΕ: Στα €13.078 εκατ. το έλλειμα της κεντρικής διοίκησης στο 7μηνο του 2021



    ΣΧΟΛΙΑ