• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αρνητικό το άνοιγμα της Πέμπτης μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πιέσεις δέχονται στα πρώτα λεπτά της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις για τις τιμές παραγωγού και την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία των αιτήσεων καταβολής επιδόματος ανεργίας.

    Ειδικότερα, λίγο μετά τα πρώτα 40 λεπτά από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% στις 35.369,3 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,21% στις 4.438,34 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,29% στις 14.721,35 μονάδες.

    Οι νέες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν για μια ακόμα εβδομάδα, φθάνοντας τις 375.000 (μείωση κατά  12.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Αυγούστου. Ο αριθμός τους ήταν ίδιος με αυτόν των προβλέψεων των αναλυτών.  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν στα 2,9 εκατ. την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Ιουλίου.

    Στο μέτωπο του πληθωρισμού, οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν με τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον Ιούλιο. Ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 7,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 7,3%. Σε επίπεδο μήνα αυξήθηκε κατά 1% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,6%. Ο δομικός PPI, εξαιρουμένων των τιμών παραγωγού για τρόφιμα και ενέργεια, έκλεισε με άνοδο 6,2% σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για αύξηση 5,6% και άνοδο 1%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,6%.

    Τα νέα για τις τιμές παραγωγού έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση για αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 5,4% τον Ιούλιο.

    Τα νέα για τον πληθωρισμό προκάλεσαν νέο προβληματισμό στην αγορά, επαναφέροντας τον φόβο για την ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινηθεί η FED. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 συνεχίζει να απασχολεί τους επενδυτές.

    Μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,37%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν η Apple και η Salesforce που κινούνται με άνοδο άνω του 1%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Intel, American Express, Wallgreens και Visa, με απώλειες μεγαλύτερες του 1%.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις τριμήνου της Disney. Η μετοχή της κινείται προς το παρόν ήπια πτωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ