• Business

    Δ. Τζανακόπουλος για την Εθνική: “Η ΕΤΕ δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις του βασικού μετόχου της”

    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Την άποψη πως η διοίκηση της ΕΤΕ «οφείλει να κλείσει άμεσα» το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί με το ΤΧΣ επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μια μέρα μετά την συνάντηση του Διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, αλλά δεν παρεμβαίνει στην επιλογή των διοικήσεων καθώς δεν είναι αυτός ο θεσμικός της ρόλος.

    Ωστόσο η κυβέρνηση «δηλώνει με σαφήνεια ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΤΧΣ και διοίκησης της Εθνικής οφείλει να κλείσει άμεσα», τόνισε, προσθέτοντας ότι δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η διοίκηση μιας τράπεζας οφείλει να μην αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτροπές του βασικού μετόχου της», ξεκαθάρισε.

    Κάτι ανάλογο, άλλωστε, τόνισε προσωπικά στον κ. Φραγκιαδάκη και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιαννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η Εθνική είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει.

    Οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ασκεί πίεση προς τον κ. Φραγκιαδάκη, ώστε να κάνει τα απαραίτητα προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση, καθώς το ΤΧΣ, ως βασικός μέτοχος της ΕΤΕ, μπορεί να αποφασίσει να αναιρέσει την εμπιστοσύνη του για το σύνολο της διοίκησης ή και του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που δεν αποκλείουν ο κ. Φραγκιαδάκης να υποβάλει την παραίτηση του, ώστε να διευκολύνει τις εξελίξεις.

    Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται σύντομα και θα κρίνουν κατά μεγάλο μέρος την ατζέντα της συνεδρίασης του έκτακτου Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την προσεχή Δευτέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραγασάκης σε Φραγκιαδάκη για την Εθνική Τράπεζα: «Λύστε τώρα το θέμα με το ΤΧΣ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: πανίσχυρος ο Λ. Φραγκιαδάκης. Οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση του mononews. Το μεγάλο παρασκήνιο στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι πιέζουν έναν CEO για χάρη ενός προέδρου χωρίς αρμοδιότητες;



    ΣΧΟΛΙΑ