ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Μία αγαπημένη σπιτική συνταγή με βασικό υλικό το κυρίαρχο λαχανικό του καλοκαιριού
Υπέροχα, σπιτικά και πεντανόστιμα παπουτσάκια μας ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης και μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να τα έχουμε εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας. Ένα πιάτο με πρωταγωνιστή το απόλυτο λαχανικό του καλοκαιριού, την μελιτζάνα.
Δοκιμάστε το!
Υλικά
2 μελιτζάνες, μέτριες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι, και τις χαράζουμε σε αρκετά σημεία σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς να σκίσουμε τη φλούδα.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια από τις μελιτζάνες.
Τις τοποθετούμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από τον φούρνο.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε ακόμη:
Το σνακ που θα σας ξετρελάνει: Μπάρες βρώμης με σοκολατένια κουφετάκια
Πανεύκολη συνταγή για παγωτό ξυλάκι με λευκή σοκολάτα
Πεντανόστιμο σπετσοφάι: Ο τέλειος μεζές για το τραπέζι της Παρασκευής
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση