ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια πανεύκολη συνταγή για παγωτό, οικονομική και γρήγορη. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε γευστικές παραλλαγές που θα ξετρελάνουν όλα τα παιδιά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
400 ml ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη:
600 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Aδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.
2. Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε ένα δοσομετρικό δοχείο, παίρνουμε τις ειδικές φόρμες για γρανίτες και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα μέχρι πάνω.
4. Τέλος τοποθετούμε ξυλάκι για παγωτό στο κέντρο της κάθε φόρμας και προσεκτικά τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
5.Μόλις είναι έτοιμα τα παγωτά, αδειάζουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε ένα ποτήρι ή ένα δοσοκομετρικό ποτήρι και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
6. Βουτάμε το κάθε παγωτό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα για 1 λεπτό μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
7Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα παγωτά και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Βασίλης Τοκάκης: Αναδρομή στη σοφία των τελευταίων ωρών του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς το υπουργείο Ενέργειας “θα κάψει το λίπος” στους λογαρισμούς-Τρεις στόχοι
- Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Ποιοι επίσημοι τρέχουν για χάρη της
- FaCad’oro: Η χρυσή αυτοκρατορία και το όνειρο των 56 εκατ. ευρώ που κατέρρευσε
- Τι ώρα ψώνισαν μετοχές οι τολμηροί, πόσο αγόρασε την ΑΧΙΑ ο Ψάλτης, το τηλεφώνημα Παπασταύρου, οι γκρίνιες για τον Κωνσταντακόπουλο, η επιτυχία της Νίκης και το menu των 7 βουλευτών στο prive του Kiku
