• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για του βασικούς δείκτες, ισχυρές απώλειες για Chevron και Exxon Mobile

    Wall Street


    Στο «κόκκινο» η Wall Street σχεδόν μία ώρα μετά το άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας μετά τη διακοπή της Δευτέρας, με τις αγορές να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην αποτυχία της ΟΠΕΚ+ να καταλήξει σε συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου, αλλά και στα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

    Χθες, ο ΟΠΕΚ+ δεν κατάφερε να φέρει συμφωνία για την παραγωγή, εγκαταλείποντας την προγραμματισμένη συνάντηση και αφήνοντας την αγορά να αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ζήτηση, με περιορισμένες δυνατότητες, καθώς οι συζητήσεις των προηγούμενων ημερών δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στη διαφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ.

    Η τιμή του brent να πέφτει αυτή την πάνω από 1,91% ενώ το συμβόλαιο WTI είναι κάτω από τα 75 δολάρια, με πτώση 0,86%. Νωρίτερα το WTI κινούταν κοντά σε υψηλό από τον Νοέμβριο του 2014, φτάνοντας μέχρι τα 76,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent είχε φτάσει έως το υψηλότερο επίπεδο από το 2018.

    Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών μετά το γύρισμα των τιμών του πετρελαίου σε αρνητικό έδαφος, με τη Chevron να χάνει 1,7% και την Exxon Mobile 2,22%.

    Βουτιά 23,2% σημειώνει η κινεζική DiDi Chuxing Technology η οποία την προηγούμενη Τετάρτη εισήλθε στον δείκτη S&P 500. Η πτώση έρχεται μετά την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει στους νέους χρήστες να κατεβάζουν την εφαρμογή της εταιρίας όσο αυτή πραγματοποιεί έλεγχο κυβερνοασφάλειας στην εταιρία. Η ανακοίνωση της Κίνας ήρθε αργά της Παρασκευή, αλλά εφόσον η Wall Street ήταν κλειστή τη Δευτέρα, η αντίδραση «βγήκε» σήμερα. Οι κινεζικές αρχές είχαν προειδοποιήσει την εταιρία να αναβάλλει την ένταξή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από την πτώση της DiDi επηρεάζονται και οι υπόλοιπες κινεζικές εισηγμένες στη Νέα Υόρκη, με την Baidu να υποχωρεί 4%, τη JD 3,5% και την Alibaba κοντά στο 2%.

    Στο κλίμα αυτό, ο δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά στα 34.528,44 δολάρια ή 0,74%, ο S&P 500 χάνει 0,46% στις 4.332,60 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,03% στις 14.635 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΕΚ+: Αδιέξοδο στις συζητήσεις – Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ