Ένα vegetarian κυρίως πιάτο με γεμιστά, που όλοι του έχουν αδυναμία λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του και των αρωμάτων του

Μία υπέροχη, σπιτική και μαμαδίστικη συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που ετοιμάζει πολίτικα γεμιστά. Ένα πιάτο με έντονες γεύσεις και αρώματα, που σίγουρα θα σας κερδίσει γευστικά.

Δοκιμάστε το!

#tsoulotip: Αν θέλουμε τις σταφίδες πιο ζουμερές, μπορούμε να τις μουλιάσουμε σε νερό για 5-10 λεπτά.

Υλικά

6 ώριμες ντομάτες,

3 πράσινες πιπεριές

250 γρ. ρύζι γλασέ

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

60 γρ. σταφίδες, μαύρες

50 γρ. κουκουνάρι

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 γρ. κασέρι, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 βιολογικοί κύβοι λαχανικών

10 – 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ ψιλοκομμένος δυόσμος

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα και το πασπάλισμα

400 γρ. χυμό ντομάτας

150 – 200 ml χλιαρό νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο το λαδώνουμε.

Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι το πάνω μέρος από τις ντομάτες και στη συνέχεια κόβουμε περιμετρικά τη σάρκα. Κάνουμε μερικά τρυπήματα περιμετρικά στη ντομάτα για να μπορεί η υγρασία να περάσει μέσα και να ψηθούν ωραία.

Αφαιρούμε με ένα κουτάλι της σούπας τη σάρκα, τη ρίχνουμε στο πολυκοπτικό και τοποθετούμε τη ντομάτα στο ταψί. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες.

Παίρνουμε άλλες 3 ντομάτες κομμένες να τις πολτοποιήσουμε για να ενισχύσουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τις πιπεριές μας είτε από πάνω είτε στα πλάγια (όπως μας βολεύει) με το πριωνοτό μαχαίρι, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο πολυκοπτικό και μόλις είναι έτοιμες ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ρύζι γλασέ, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, 1 βιολογικό κύβο λαχανικών θρυμματίζοντάς τον και τέλος, το δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή για ψάρι που θα λατρέψετε: Σολομός με κάρι και ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Strata: Η ιταλική συνταγή για ομελέτα φούρνου που θα ερωτευθείτε

Μία πεντανόστιμη συνταγή στο πεντάλεπτο: Μανιτάρια με γέμιση πίτσας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση