Μία συνταγή που θα θέλετε να δοκιμάσετε ξανά και ξανά

Μία νόστιμη και θρεπτική συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει υπέροχο σολομό με κάρι και ρύζι. Το κάρι χαρίζει στον σολομό μία υπέροχη γεύση, σε μία συνταγή που θα θέλετε να δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Υλικά

Για το ρύζι μπασμάτι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, σε φέτες
2 κλ. δεντρολίβανο

Για τον σολομό

500 γρ. σολομό
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
20 γρ. τζίντζερ
1 σκ. σκόρδο
1/2 πιπεριά τσίλι
2 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. garam masala
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κρεμμύδι
200 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

αραβικές πίτες
chutney μήλου
λάιμ
κόλιανδρο

Εκτέλεση

Για το ρύζι μπασμάτι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τις φέτες λεμονιού, το δεντρολίβανο και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 10-12 λεπτά.

Για τον σολομό

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα από τον σολομό, βάζουμε αλάτι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Strata: Η ιταλική συνταγή για ομελέτα φούρνου που θα ερωτευθείτε

Μία πεντανόστιμη συνταγή στο πεντάλεπτο: Μανιτάρια με γέμιση πίτσας

Η συνταγή του Άκη που θα σας ξετρελάνει: Μακαρονάδα με τόνο στον φούρνο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση