• First Top Stories

    Ο Τσίπρας τα δίνει ΟΛΑ για την αγάπη των δανειστών και ειδικά των Αμερικανών

    αρετη σιδηροκαστριτου

    Αρετή Σιδηροκαστρίτου. Δημοσιογράφος


    Ο ανασχηματισμός που έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “ψηνόταν” πολλές ημέρες πριν, ζυγίζοντας τα πρόσωπα που θα έφευγαν και τα νέα που θα έπαιρναν τις υπουργικές καρέκλες, τις αντιδράσεις δηλαδή στον κομματικό μηχανισμό αλλά κυρίως τις επιθυμίες των δανειστών.

    Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του έριξε “στάχτη στα μάτια” στο κόμμα επιλέγοντας πολλούς από τη γενιά του και έμπιστους όπως ο Δημ. Τζανακόπουλος. Στην ουσία όμως έκανε ανασχηματισμό, προκειμένου να καθησυχάσει τους δανειστές ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να αποφύγει τις εκλογές, υλοποιώντας όλες τις επιθυμίες τους.

    Πανικόβλητος από την πτώση της δημοτικότητας του ίδιου και της κυβέρνησης του “παίζει” την τελευταία παρτίδα του για το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

    Κάλεσε στο υπουργείο Οικονομίας, “πακέτο” με τις προσβάσεις του, κατευθείαν από τις ΗΠΑ τον πρόεδρο του Αμερικανικού Εβραϊκού Ινστιτούτου Levy, Δημ. Παπαδημητρίου, υπέρμαχο της δραχμής, της εξόδου από το ευρώ, ή του παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο και σύζυγο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, πρώην διευθύντριας στο ίδιο Ινστιτούτο.

    tsipras-synodos

    Η τελευταία, είχε ρίξει το όνομα του συζύγου της στο τραπέζι όταν αποπέμφθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης! Ο κ. Παπαδημητρίου δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, είναι υποστηρικτής των Σόρος και Στίγκλιτς, θαυμαστής στην ουσία, καθώς λέει ότι “έχουν συμβάλει στη δημόσια συζήτηση με την αναφορά μια νέας χρηματοοικονομικής τεχνικής”! Οι άκρες του φτάνουν όχι μόνο στο Κογκρέσο, αλλά φέρεται ότι υπήρξε αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης με πρόταση Ομπάμα!

    Ο κ. Τσίπρας έδιωξε τρεις σκληρούς αριστερούς Υπουργούς (Παιδείας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας). Με εξαίρεση τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά, που προσπάθησε πολύ στο υπουργείο του, οι άλλοι δύο Φίλης και Δρίτσας δημιουργούσαν προβλήματα με τις δηλώσεις τους και την άρνησή τους να πειθαρχήσουν στους δανειστές. Ειδικότερα, ο κ. Φίλης μετά την σύγκρουσή του με την Εκκλησία και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου (Σκάϊ) ήταν βέβαιη η απομάκρυνσή του.

    Διέσωσε με άλλο Υπουργείο τον κ. Σκουρλέτη που αντιδρούσε στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ξένες επενδύσεις (ΔΕΗ, ενέργεια), για να μην τον κάνει εχθρό του αφού ο τελευταίος είχε απορρίψει πριν τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Διατήρησε χάριν του σχεδίου του, στο υπουργείο Οικονομίας τους κυρίους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, τους ήσυχους συνομιλητές των δανειστών και των ομολόγων τους στην ευρωζώνη.

    pappas-tsipras

    Έκανε εκπλήξεις με την τοποθέτηση της νεαρής υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, κομματικής, πρώην ΚΝΕ, ΣΥΝ κ.λπ., πρώην λογίστριας σε Συνεταιρισμό της Μαγνησίας, και στο Πολιτισμού της ηθοποιού, Λυδίας Κονιόρδου. Και στις δύο περιπτώσεις – και ειδικά στη δεύτερη – τίποτα δεν προμηνύει την επιτυχή έκβαση του προγράμματος των συγκεκριμένων υπουργείων.

    Η κ. Αχτσιόγλου στενή συνεργάτης του κ. Κατρούγκαλου, θα πρέπει να κλείσει άμεσα τα εργασιακά που καθυστέρησε ο πρώην Υπουργός, που πιο πολύ ασχολήθηκε με την επικοινωνία του και το προφίλ του παρά με την ουσία του έργου του.

    Μεγάλος ηττημένος, ο άλλοτε Νο. 2, Νίκος Παππάς, που έπεισε τον κ. Τσίπρα να τα βάλει με τους καναλάρχες. Τον έστειλε παρέα με τον κ. Κρέτσο (φίλο του από τη Γλασκώβη), πλην όμως του έφτιαξε ένα υπουργείο. Ο κ. Παππάς γνωρίζει πολλά, ή όλα, ως ο άλλος εαυτός του Πρωθυπουργού.

    Κερδισμένος και πάλι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, που μετακίνησε εντός της κυβέρνησης τους δικούς του και έβαλε και νέους όπως ο κ. Κόκκαλης κ.λπ.

    Ο ανασχηματισμός θα φέρει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον κ.Φίλη, ενώ η άλλοτε στενή φίλη του κ. Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (που ξέρει και διαβάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό) χαρακτήρισε (Σκάϊ) τον ανασχηματισμό “εξάντληση των εφεδρειών, επιστρατεύοντας όλα τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν μια θέση εξουσίας”, λέγοντας ότι “αναβαθμίζονται πρόσωπα που δεν έχουν αναδειχθεί από την κοινωνία” και δήλωσε “είμαι απέναντι τους και θα παραμείνω μέχρι να τους ρίξω”!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λύση αναζητούν Στουρνάρας – Μιχελής για τι θέμα του προέδρου στην Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αριστερή κυβέρνηση όλο και περισσότερο θυμίζει ισλαμική δημοκρατία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ