Κλασική, δροσερή και καλοκαιρινή, αυτή η σαλάτα με ζυμαρικά θυμίζει κάτι από διακοπές. Με ελιές, γλυκά ντοματίνια, φρέσκα αγγουράκια και φέτα, είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της.

Υλικά

Αλάτι

½ κιλό φαρφάλες

¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. κόκκινο ξύδι

½ κ.γλ. ρίγανη

½ κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

1 μεγάλο αγγούρι σε κομματάκια

1 φλ. ντοματίνια cherry κομμένα στη μέση

1/3 φλ. ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Φρεσκοκομμένο πιπέρι

1 φλ. φέτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία Προσοχή, τις θέλουμε αλ ντέντε. Σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και το σκόρδο.

Στο μπολ με τα μακαρόνια, προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το αγγούρι. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ με το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Συνεχίζουμε με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

 

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για πένες primavera

Μπαρμπούνια τηγανητά, για να μυρίσει θάλασσα το πιάτο σας

H συνταγή για ελαφριά απόλαυση: Λαζάνια με μανιτάρια και φέτα

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση