Εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό, αυτό το carrot cake είναι το τέλειο συνοδευτικό του καφέ, όλες τις ώρες της ημέρας. Παρότι κανείς μας δε μεγάλωσε με αυτήν τη συνταγή, δε θα δυσκολευτούμε να την ερωτευτούμε.

Υλικά

Για το κέικ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

½ κ.γλ. αλάτι

1 ½ κ.γλ. κανέλα

295 mL ελαιόλαδο

200 γρ. λευκή ζάχαρη

200 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά

5-6 μεσαία καρότα

100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

65 γρ. σταφίδες

Για το frosting

225 τυρί κρέμα τύπου Phladelphia

140 γρ. ζάχαρη άχνη

80 mL κρέμα γάλακτος

50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο στρογγυλά ταψάκια ή βουτυρώνουμε τα τοιχώματα και τη βάση τους.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το λάδι, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μαλακά, με μία λαστιχένια σπάτουλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τη μοιράζουμε στα ταψάκια. Ψήνουμε για 35 – 45 λεπτά.

Περιμένουμε για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν, τα γυρίζουμε ανάποδα και προσεκτικά αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Για το frosting

Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός, για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά, μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα ακόμη λεπτό σε μέτρια ταχύτητα. Καλύπτουμε το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει εντελώς, βάζουμε το frosting επάνω από το ένα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και ό, τι περίσσεψε από το frosting, ρίχνουμε τα καρύδια και είμαστε έτοιμοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Απόλαυση 2 σε 1: Όταν το cheesecake συναντά τη μηλόπιτα

Το σνακ για όλη την ημέρα: Healthy μπάρες λεμονιού από τον Άκη

To σνακ του Σαββατοκύριακου: Υγιεινά energy balls με βούτυρο αμυγδάλου και καρύδα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση