ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία (400 γρ.) σάλτσα μπολονέζ
340 γρ. ντομάτες κονκασέ
100 γραμμάρια μανιτάρια έτοιμα ψιλοκομμένα
3 φλ. μακαρόνια κοχύλι ωμά
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
¾ φλ. τριμμένο τυρί προβολόνε
¾ φλ. μοτσαρέλα σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το κονκασέ, τα μανιτάρια και περιμένουμε να βράσει το μίγμα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 ακόμη λεπτά, χωρίς να καλύψουμε με καπάκι.
Προθερμαίνουμε, στο μεταξύ, το φούρνο στους 175 βαθμούς και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα του κιμά. Ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις και προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και αφήνουμε απαλά από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Γρήγορη και καλοκαιρινή συνταγή για πένες primavera
Η συνταγή της γιαγιάς για τα τέλεια «ορφανά» γεμιστά
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ