Χρησιμοποιώντας μία έτοιμη βάση για τάρτα, αυτή η φρουτένια συνταγή θα φέρει το καλοκαίρι στο πιάτο σας!

Υλικά

Μία έτοιμη μεγάλη βάση τάρτας

100 γραμμάρια crème fraîche

1 μεγάλο αυγό και 2 επιπλέον ασπράδια

100 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

140 γρ. ζάχαρη

3-5 ροδάκινα κομμένα σε φέτες

2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο, νεκταρίνι ή βερίκοκο

1 κ.γλ. κορν φλάουρ

25 γρ. λευκό φιλέ αμυδγάλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φύρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

Ανακατεύουμε την crème fraîche, το ολόκληρο αυγό, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και 40 γραμμάρια από τη ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στη βάση τάρτας και από πάνω τα κομμένα ροδάκινα.

Ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα στα μικροκύματα και την περιχύνουμε πάνω στην τάρτα. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Παράλληλα, φτιάχνουμε μαρέγκα με τα δύο ασπράδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά. Όταν περάσει το δεκάλεπτο ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς, βγάζουμε την τάρτα και από πάνω βάζουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα με τη μαρέγκα. Ψήνουμε για 10 ακόμη λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Απόλαυση 2 σε 1: Όταν το cheesecake συναντά τη μηλόπιτα

Καλοκαιρινή απόλαυση: Λαχταριστό cheesecake καρπούζι από τον Άκη

Cheesecake φούρνου με λευκή σοκολάτα και raspberries

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση