ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά
300 γρ. cherry ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μεσαία κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. μπαχαρικά της επιλογής μας
75 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λωρίδες
150 γρ. ωμές πένες ολικής αλέσεως (ή 300 γρ. βρασμένες)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χωρίζουμε τα ντοματίνια στα δύο και αφήνουμε τα μισά στην άκρη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος και στις άκρες σε μισοφέγγαρα. Τα τοποθετούμε όλα σε ένα σε ένα ταψί μαζί με τη μελιτζάνα, το λάδι, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας στο πρώτο μισάωρο. Μετά τα 45 λεπτά, ρίχνουμε τη μοτσαρέλα από πάνω και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 τελευταία λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
4. Όταν έχει περάσει η μία ώρα ψησίματος, βάζουμε και τα μακαρόνια στο ταψάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε δύο πιάτα, ρίχνοντας από πάνω το δεύτερο μισό από τα ντοματίνια.
Διαβάστε επίσης:
Η τέλεια συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια Mac n Cheese
Νόστιμα και γρήγορα: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και τόνο
Η τέλεια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Καλοκαιρινή χωριάτικη μακαρονάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ