• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδος για τους βασικούς δείκτες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    Wall Street


    Με ήπια κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τον προβληματισμό για την άνοδο του πληθωρισμού να μπαίνει προς το παρόν στην άκρη και τους επενδυτές να βρίσκουν στήριγμα στο άνοιγμα της οικονομίας καθώς ο κινητός μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από τις 25.000, ενώ το 50% των Αμερικανών έχει εμβολιαστεί.

    Η αγορά πάντως παραμένει επιφυλακτική, καθώς αναμένει την Παρασκευή τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη δαπανών ατομικής κατανάλωσης. Η ανησυχία πάνω από τη Wall Street για την ταχύτητα ανόδου του πληθωρισμού και τις αλλαγές που θα μπορούσε να επιφέρει στην πολιτική της FED παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας για διατήρηση της ευνοϊκής για τις μετοχές πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων.

    Από εκεί και πέρα η αγορά αναμένει να δει τη νέα αντιπρόταση των Ρεπουμπλικανών για τις επενδύσεις σε έργα υποδομής. Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η κυβέρνηση έχει προτείνει από την πλευρά της ένα σχέδιο 1,7 τρισ. δολαρίων, μειωμένο σε σχέση με την αρχική πρόταση η οποία έφτανε τα 2,3 τρισ. δολάρια.

    Στα επιχειρηματικά νέα η Amazon ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην εξαγορά της MGM Studios έναντι 8,45 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο +0,19%

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία αθλητικών ειδών Dicks Sporting Goods ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.  Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 16,70%.

    Επιπλέον, η μετοχή της Nordstrom ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία με την μετοχή της εταιρείας να κλείνει στο -5,84%, ενώ αντίθετα η Urban Outfitters ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου, με την μετοχή της να κλείνει στο +10,04%.

    Η μετοχή της Ford έκλεισε στο +8,55% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επενδύσεις της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα 30 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

    Τέλος, η ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων, έφεραν νέα κέρδη για την Tesla, η οποία έκλεισε στο +2,39%. Αντίθετα διόρθωση μετά τη χθεσινή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Coinbase -0,37%.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.323,05 μονάδες, με άνοδο 0,03%, ο S&P 500 στις 4.195.99 μονάδες με άνοδο  0,19% ενώ ο Nasdaq στις 13.738 μονάδες με άνοδο 0,59%.



    ΣΧΟΛΙΑ