• First Top Stories

    Εκτιθέμεθα: Η ανορθόγραφη ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

    • NewsRoom


    Τελικά όλες οι ελληνικές πρεσβείες έχουν θέματα. Ακόμα και η πρεσβεία στο Λονδίνο, που είναι … ανορθόγραφη. Στο site της ελληνικής πρεσβείας όταν αναφέρονται στο τρίτο ενικό πρόσωπο, γράφουν το ρήμα με “ε” (αντί του “αι”), γεγονός που από τα σχολικά χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι είναι λάθος. Και μπορεί να ακούγεται σαν “πταίσμα” αλλά η ουσία είναι ότι αναγράφεται σε επίσημη σελίδα του ελληνικού κράτους.

    embassy1Στα αριστερά της σελίδας της πρεσβείας αναφέρει Χρειάζεστε Ραντεβού Επειγόντως; Κάντε Κλικ Εδώ – Ο βαθμός επείγοντος θα εξετάζετε ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.  

    embassy2

    Οι υπέθυνοι δεν παρατήρησαν ότι το “εξετέζετε, στέλνετε και τηρείτε” γράφεται με “αι” και όχι με “ε” αλλά ο Alex Gklavopoulos σε μία προσπάθειά του να κλείσει ραντεβού το είδε και δεν το άφησε ασχολίαστο.
    Έγραψε στο facebookΥπάρχει κάποιος εκπρόσωπος/εργαζόμενος της Πρεσβείας (Greek Embassy in UK) στο group (Greek Professionals in London (Greeks in London); Μπήκα από περιέργεια να δω το online σύστημα ραντεβού και παρατήρησα ότι στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ της Πρεσβείας (του κράτους δηλαδή!) υπάρχουν ορθογραφικά λάθη. Είναι δυνατόν; Λίγη προσοχή δε βλάπτει… και το λέω αυτό με πολύ καλή προαίρεση. Δείτε το συνημμένο. Θα μου πείτε βέβαια αυτό είναι το πρόβλημα ή το ότι το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για διαβατήριο είναι στις … 31/3;..

    Και τα σχόλια φυσικά δεν άργησαν να έρθουν:

    london embassy facebook

    O Dionisis Papadopoulos απάντησε αυτό που όλοι σκεφτόμαστε “Έτσι είναι όλες οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και στο εξωτερικό” ενώ ο Alex Gklavopoulos συνέχισε “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τα 20000 άτομα στο group δεν υπάρχει ούτε ένας που να γνωρίζει κάποιον/α στην Πρεσβεία. Εκτιθέμεθα…”

    Σιγά σιγά άρχισε να ξετυλίγεται, σύμφωνα με τους χρήστες – οι οποίοι είναι κάτοικοι Λονδίνου και γνώστες του θέματος –   το κουβάρι της αδράνειας που επικρατεί στην εν λόγω πρεσβεία.

    Η Sophia Economides έγραψε: Και δυστυχώς, υποθέτω ότι αν επικοινωνήσεις με κανέναν θα σου πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν την αλαγή, γιατί το σάιτ το αλλάζει μόνο ένας υπάλληλος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια ή ότι ο υπάλληλος που είχε το password για το σάιτ μετατάθκε σε άλλη υπηρεσία και δεν το είπε σε κανέναν ή ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί διαδίακασία με δεκαπέντε έντυπα και εικοσιτρείς αιτήσεις κλπ κλπ.

    Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο λάθος ελληνικής πρεσβείας τον τελευταίο καιρό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα δε μετέφρασε σωστά(;) – δεν μετέδωσε σωστά (;), βασίστηκε σε λάθος τηλεγράφημα του ΑΠΕ (;) – δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και λίγο έλειψε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με τον Ερντογάν να φέρεται ότι ζητούσε εδαφικές εκτάσεις της Ανατολικής Θράκης. Το φιάσκο έληξε με την απόλυση του απεσταλμένου του ΑΠΕ στην Άγκυρα, Άρη Αμπατζή. Και η ευθύνη της πρεσβείας, όποια και αν ήταν αυτή, ξεχάστηκε.

    Έξω όμως πάμε καλά;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Κλάμα” με τους Companeros_Desperados στο σούπερ μάρκετ: Βενεζουέλα θα σε πάω γιατί σε νοιάζομαι και σ’ αγαπάω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παππάς: Ναι πήγα με το δικηγόρο των Panama Papers στη Βενεζουέλα! Για να προμηθευτούμε προϊόντα σούπερ μάρκετ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Οδούς διαφυγής αναζητά η κυβέρνηση μετά το φιάσκο με τις άδειες



    ΣΧΟΛΙΑ