Μία συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Μία πεντανόστιμη συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει noodles με θαλασσινά. Μία παραλλαγή για τα noodles που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
12 γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
10 μύδια, με κέλυφος
12-15 χουρμάδες, αποξηραμένους, απυρήνωτους
50 γρ. σάλτσα σόγιας
πιπέρι
1.500 γρ. νερό
200 γρ. νουντλς, ρυζιού
3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα
φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλιοστό και τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.

Αφαιρούμε από το γουόκ και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Στο ίδιο γουόκ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το τζίντζερ.

Σοτάρουμε στο γουόκ για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια.

Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια.

Μεταφέρουμε τις γαρίδες και τα μύδια σε ένα πιάτο.

Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο γουόκ.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τη σόγια σως, το πιπέρι, το νερό και τον κύβο.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα noodles.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η απόλυτη καλοκαιρινή σπιτική συνταγή: Μπριάµ µε κοτόπουλο

Μια νόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Δευτέρας: Γαρίδες με καστανό ρύζι του Άκη

Η τέλεια συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Καλοκαιρινή χωριάτικη μακαρονάδα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση