Εύκολη και νόστιμη συνταγή για θρεπτικά όσπρια

Μία πεντανόστιμη συνταγή για να κάνουμε τα όσπριά μας ακόμη πιο γευστικά μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που ετοιμάζει πικάντικες φακές με λουκάνικο και κινόα. Μία συνταγή που θα σας κερδίσει.

Δοκιμάστε την!

Υλικά

1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ
500 γραμ. φακές ψιλές
2 κ.σ. κινόα
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
1½ λίτρο νερό ζεστό
δαφνόφυλλο
ξίδι από κρασί
2 πρέζες από πάπρικα
καγιέν
κύμινο
κόλιανδρο
ρίγανη
2 χωριάτικα χοντρά λουκάνικα χωρίς το περίβλημα

Εκτέλεση

Για τις πικάντικες φακές με λουκάνικο και κινόα, βράζουμε πρώτα τις φακές για 5′.

Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το καρότο.

Προσθέτουμε τα σπασμένα σκόρδα.

Ρίχνουμε τις φακές κι ανακατεύουμε να λαδωθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′, ρίχνουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών, το νερό, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά κατά βούληση.

Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30′ σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.

Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι σε τρεχούμενο νερό. Την προσθέτουμε στις φακές.

Σιγοβράζουμε για 10′ επιπλέον.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά.

Καθαρίζουμε το λουκάνικο από το περίβλημα. Αλέθουμε στο μπλέντερ.

Πλάθουμε μικρά μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2′-3′ να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τις φακές με μπόλικα μίνι καφεδάκια λουκάνικου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνική συνταγή που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας: Κριθαρότο με τσορίθο και ντοματίνια

Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση