ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου δήλωσε ότι η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί μέσω ενός δανείου που θα αποπληρωθεί σε βάθος 10 ετών, αλλά δεν αποκάλυψε την αξία της συμφωνίας ή περαιτέρω λεπτομέρειες.
Επικαλούμενη εμπιστευτικά έγγραφα, η σελίδα Disclose είπε ότι είχαν δώσει τα χέρια οι δύο πλευρές στα τέλη Απριλίου και ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί την Τρίτη όταν μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία φτάσει στο Παρίσι, πράγμα που έγινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιγυπτιακή συμφωνία καλύπτει επίσης συμβάσεις για τον πάροχο πυραύλων MBDA και τον πάροχο εξοπλισμού Safran Electronics & Defense που αξίζουν άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γαλλία ήταν ο κύριος προμηθευτής όπλων στην Αίγυπτο μεταξύ 2013-2017, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης 24 πολεμικών αεροπλάνων με δυνατότητα 12 ακόμη. Αυτά τα συμβόλαια εξαντλήθηκαν.
Η Disclose δήλωσε ότι η χρηματοδότηση για τη συμφωνία θα είναι έως και 85% εγγυημένη από το γαλλικό κράτος με τις BNP Paribas SA, Credit Agricole, Societe Generale και CIC, οι οποίες χρηματοδότησαν την αρχική συμφωνία, να υπογράφουν ξανά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Θα αναπτύξουμε την αεράμυνα για να αντιμετωπίσουμε τους “νέους ρωσικούς κινδύνους”
- Ιαπωνία: Πακέτο τόνωσης 250 δισ. δολαρίων για την ευημερία των πολιτών
- Amazon: Επιπλέον 4 δισ. δολάρια στην Anthropic
- Όρμπαν: Προσέξτε τις απειλές Πούτιν για τα πυρηνικά, δεν είναι ούτε φλυαρία ούτε επικοινωνιακό τέχνασμα