Αν δεν θέλετε να ψήσετε ολόκληρο αρνί στη σούβλα ή στον φούρνο την Κυριακή του Πάσχα, μια εναλλακτική λύση είναι τα αρνίσια παϊδάκια, τα οποία μπορείτε να τα συνδυάσετε με πεντανόστιμη σάλτσα μυρωδικών που θα τα απογειώσουν.

Μια συνταγή από τον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψετε.

Υλικά

Για τα παϊδάκια

1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τα καλαμπόκια

4 καλαμπόκια, βρασμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι

Για τη σάλτσα κάππαρης

1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου
2 κ.σ. κάππαρη
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 αντζούγια
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Για τα παϊδάκια

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή του Άκη για πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Πώς θα φτιάξετε τέλεια κόκκινα πασχαλινά αυγά – Όλα τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη

Η εναλλακτική συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας: Πίτα από φακές