Την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα πασχαλινά αυγά – Όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για τέλειο αποτέλεσμα

Τον τέλειο τρόπο για να φτιάξουμε τα καλύτερα κόκκινα πασχαλινά αυγά μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης. Την Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε παραδοσιακά τα αυγά κόκκινα και ο σεφ μας δείχνει όλα τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα.

Υλικά

8 αβγά
1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για το βάψιμο

1 1/2 λίτρο νερό, χλιαρό
50 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
3 γρ. βαφή αβγών, κόκκινη

Για το γυάλισμα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό. Τα καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να φύγουν τυχόν βρωμιές.

Απλώνουμε ένα απορροφητικό πανί σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε δόσεις. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα αβγά, βάζουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσουν.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αβγά.

Για το βάψιμο

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ξίδι, την κόκκινη βαφή και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η βαφή.

Βάζουμε τα αβγά κάνοντας μια στρώση στο μπολ και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η εναλλακτική συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας: Πίτα από φακές

Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

Μία πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας: Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση