Μία τέλεια εναλλακτική συνταγή για το φαγητό που παραδοσιακά τρώμε την Μεγάλη Τετάρτη

Μία πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει μία πίτα από φακές. Έτσι, καταναλώνουμε την παραδοσιακή τροφή της ημέρας, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο που θα μας κερδίσει.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

200 γρ. φακές
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι
1 πιπεριά κόκκινη
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. ρόκα
4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Λαδώνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. που μπαίνει στον φούρνο.

Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχουμε έναν αρκετά παχύρευστο χυλό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια νηστίσιμη σπιτική συνταγή: Vegan λαχανοντολμάδες

Μία πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι της Μεγάλης Δευτέρας: Σουβλάκι λαχανικών με μακαρονοσαλάτα

Η σπιτική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει: Γίγαντες με σπανάκι και μυρωδικά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση