«Η ελληνική start-up σκηνή έχει κάνει σημαντικά και πολύ αισιόδοξα βήματα για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο  κ. Johann Goettler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Α.Ε., μιλώντας στο mononews.gr, επισημαίνοντας ότι «οι ελληνικές start-ups διεκδικούν και επιτυγχάνουν σπουδαίες ευκαιρίες χρηματοδότησης από το εσωτερικό και το εξωτερικό και επεκτείνοντας δυναμικά τις δραστηριότητές της και εκτός συνόρων».

Στη νέα εποχή της Βιομηχανίας 4.0, η ψηφιοποίηση παράγει αξία στη βιομηχανία και πολλαπλασιάζει την αποδοτικότητά της. Η Siemens που παράγει το 1/3 των μηχανών για την παγκόσμια βιομηχανία, δίνει πλέον έμφαση στην παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών στις βιομηχανίες-πελάτες της. Αναγνωρίζοντας όμως ότι στη νέα εποχή, από το ego-system περνάμε στο eco-system και ότι κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, αλλά απαιτούνται συνεργασίες, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες με Πανεπιστήμια και με startups. Επίσης αναζητά συνεχώς νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και συνεργασίες με start-up επιχειρήσεις  από όλο τον κόσμο.

Μια τέτοια συνεργασία στην Ελλάδα έχει η Siemens με την FEAC Engineering.

Όπως τονίζει ο κ. Johann Goettler «η FEAC Engineering είναι μια επιτυχημένη ελληνική start-up και πολύτιμος συνεργάτης της Siemens. Είναι επίσης επίσημα εξουσιοδοτημένη για τη διανομή της λύσης PLM CAE της Siemens στην Ελλάδα, ενώ συνεργαζόμαστε μαζί της και σε τοπικά έργα. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2020,υπογράψαμε μαζί με τη FEAC Engineering, το ΕΛΚΕΜΕ, το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και την OHB Hellas, το Μνημόνιο Συνεργασίας «Πρωτοβουλία για την Προσθετική Κατασκευή στην Ελλάδα», με στόχο να προετοιμάσουμε μαζί τη χώρα μας για την έλευση της Προσθετικής Κατασκευής (Additive Manufacturing) / τεχνολογίας 3D Printing”.

Βασικός στόχος της FEAC Engineering είναι να μπορέσει να προβλέψει την συμπεριφορά των υπό μελέτη κατασκευών σε πραγματικές συνθήκες, πολύ πριν η κατασκευή ξεκινήσει. Έχοντας τη δυνατότητα της μελέτης της πλειοψηφίας των φυσικών φαινομένων (ηλεκτρομαγνητισμός, αεροδυναμική, μεταφορά θερμότητας, αντοχή υλικών, κ.α.), η FEAC εγγυάται τον σχεδιασμό και την μελέτη κορυφαίων κατασκευών ενώ ταυτόχρονα καθιστά την πολυπλοκότητα εφικτή, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κόστους ανάπτυξης ενός προϊόντος, στη βελτίωση της αποδοτικότητας του, στην αύξηση των επιδόσεων του προϊόντος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πελατών της FEAC. Οι κορυφαίου επιπέδου και διεθνώς βραβευμένες υπηρεσίες της FEAC κυμαίνονται από CAD σχεδιασμό, προηγμένες αναλύσεις πεπερασμένων στοιχείων (FEA) και υπολογιστικής ρευστομηχανικής (CFD) μέχρι τεχνικές βελτιστοποίησης του σχεδιασμού και παρακολούθησης της δομικής κατάστασης (SHM), με τη χρήση των καλύτερων εργαλείων στον χώρο της μηχανικής μέσω Η/Υ (CAE).

Σχετικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις ο κ. Johann Goettler δήλωσε στο mononews.gr:

«Σίγουρα, η ελληνική start-up σκηνή έχει κάνει σημαντικά και πολύ αισιόδοξα βήματα για το μέλλον της χώρας, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες χρηματοδότησης από το εσωτερικό και το εξωτερικό και επεκτείνοντας δυναμικά τις δραστηριότητές της και εκτός συνόρων. Η Siemens Ελλαδος υποστηρίζει τις προσπάθειες των νεοσύστατων επιχειρήσεων της χώρας, πραγματοποιώντας εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε εργαλεία που βασίζονται στο cloud και το IoT, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών και start-ups με κατάρτιση στις διαθέσιμες λύσεις της Siemens. Επίσης, η εταιρεία μας είναι και επίσημος συνεργάτης του Elevate Greece, της πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να εντοπίζει τις πολλά υποσχόμενες  start-ups επιχειρήσεις και να υποστηρίζει την ανάπτυξή τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Siemens ανέκαθεν επεδίωκε συνεργασίες με start ups και με νέα επιχειρηματικά μοντέλα, και απόδειξη αυτού είναι η δημιουργία του Fund Next47 εδώ και μερικά χρόνια, με κεφάλαιο μεγαλύτερο του €1 δισ., προς επένδυση παγκοσμίως».

Σωτήρης Κόκκινος, Διευθύνων Σύμβουλος FEAC Engineering

Ποια είναι η ελληνική FEAC Engineering που συνεργάζεται με τη Siemens

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Ελλάδα και δραστηροποιείται στην παγκόσμια αγορά, έχοντας ως πελάτες της μεγάλες βιομηχανίες, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.  Η εταιρεία που δημιουργήθηκε γύρω από το Πολυτεχνείο Πάτρας, αναπτύσσει το δικό της λογισμικό εργαλείο προσομοιώσεων – PITHIA – το οποίο σε συνδυασμό με άλλα υπολογιστικά εργαλεία (Computer Aided Engineering – CAE), δίνουν τη δυνατότητα state-of-the-art λύσεων κατά  τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης ενός προϊόντος, από τον αρχικό σχεδιασμό έως την κατασκευή του πρωτοτύπου.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση