• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζει να κινείται για δεύτερη ημέρα στο «κόκκινο»

    • NewsRoom
    χρηματιστής στη Wall Street παρακολουθεί τη συνεδρίαση


    Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατά το άνοιγμα της Τρίτης, μετά τις απώλειες που υπέστησαν τη Δευτέρα.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών συνεχίζουν να βρίσκονται τόσο οι εταιρικές ανακοινώσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021 όσο και η πρόσφατη αναταραχή που προκάλεσε η υποχώρηση του bitcoin από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, πάνω από τα 64.000 δολάρια, στο επίπεδο των 56.000 δολαρίων.

    Πάντως, η μετοχή της Tesla, η οποία τη Δευτέρα επηρεάστηκε αρνητικά από την πτώση του bitcoin  λόγω της μεγάλης επένδυσής της στο διάσημο κρυπτονόμισμα, επανακάμπτει στο άνοιγμα της Τρίτης κινούμενη με άνοδο άνω του 2%. Αντίθετα, η μετοχή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase συνεχίζει να δέχεται πιέσεις κινούμενη στο -2,83%.

    Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η IBM ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, εμφανίζοντας μάλιστα αύξηση των εσόδων μετά από 4 διαδοχικά αρνητικά τρίμηνα. Η μετοχή της εταιρείας κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 4,79%, περιορίζοντας την πτώση του δείκτη Dow Jones.

    Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσαν και οι  Johnson & Johnson και Procter & Gamble, με την μετοχή της πρώτης να κινείται στο +1,2% και της δεύτερης να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

    Αντίθετα η United Airlines  ανακοίνωσε ζημιές άνω των 1,3 δισ. δολ. για το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τη μετοχή της να υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 7,77%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχωρίζει αυτή της εταιρείας διαχείρισης σιδηροδρόμων Kansas City Southern, μετά το δημοσίευμα της WSJ για πιθανή εξαγορά της από την Canadian National Railway. Η μετοχή της κινείται στο +15,50%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών μετοχών, o Dow Jones κινείται στις 33.943,56 μονάδες, με απώλειες  -0,39%, ο S&P 500 στις 4.152,54 μονάδες με πτώση  -0,26% ενώ ο Nasdaq στις 13.879,97 μονάδες, με απώλειες -0,25%.



    ΣΧΟΛΙΑ