• City Stories

    La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος

    • NewsRoom


    Πριν από δύο χρόνια τέσσερις φίλοι, και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία –όλοι γύρω στα τριάντα- αποφάσισαν να ξαναδώσουν ζωή στον πεζόδρομο της Χάρητος, στο Κολωνάκι, που τη δεκαετία του ’90 ήταν το απόλυτο στέκι της νυχτερινής ζωής της πόλης.

    Με την κρίση όμως πολλά μαγαζιά έκλεισαν και για ένα διάστημα ο πεζόδρομος παρέμενε σκοτεινός. Μέχρι τη στιγμή που ο Alejandro, ο Χρήστος, ο Ηρακλής και ο Στέλιος τόλμησαν σε πείσμα όλων και δημιούργησαν ένα all day restaurant, τo «La Esquina».

    Όλοι τους έχουν σπουδάσει διαφορετικά πράγματα, που όμως σε μια τέτοια περίοδο δεν θα μπορούσαν μάλλον να τους εξασφαλίσουν το μέλλον. Πήραν λοιπόν το ρίσκο, καθώς το « Κολωνάκι», όπως λένε, « είναι πάντα διαχρονική αξία», και απέδειξαν ότι αν έχεις καλή διάθεση και μεράκι, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις την κρίση.

    laesquina 1 laesquina

    Κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ το «La esquina», που στα ισπανικά σημαίνει «γωνιά», έγινε hot spot και ο αγαπημένος μας πεζόδρομος άρχισε και πάλι να αποκτάει την παλιά του αίγλη. Το περιβάλλον εδώ είναι πολύ χαλαρό, παρεΐστικο και έχει κάτι από την τρέλα και τον νεανικό ενθουσιασμό των ιδιοκτητών του.

    To μαγαζί αυτό φημίζεται για τα καθαρά ποτά του και τα Signature cocktails, που θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές. Ο κατάλογος είναι πλούσιος και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ξεχωρίζει πάντως το Tumbo Caramela (House Vodka, Cream caramel, Passion fruit, Lime). Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

    laesquina 2

    Το περιβάλλον, industrial και καλόγουστο,  αποπνέει ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όταν ο καιρός είναι καλός, οι θαμώνες, κάθονται στον πεζόδρομο: H όλη ατμόσφαιρα θυμίζει ελληνικό νησί  και παραπέμπει σε καλοκαιρινές διακοπές, αν και βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης.  Οι μουσικές επιλογές είναι πάντα ανεβαστικές, ενώ δεν λείπουν  και κάποιες θεματικές βραδιές ή parties,που θα σας αναπτερώσουν το ηθικό και θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Πάντως,  αν και το «La esquina» φτιάχτηκε από τέσσερα νέα παιδιά, συγκεντρώνει ηλικίες από ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα. Εδώ  μαζεύεται όλος ο καλός ο κόσμος και η χαλαρή ατμόσφαιρα του μαγαζιού  γρήγορα θα σας κάνει όλους μια παρέα.  Το ζητούμενο άλλωστε  είναι να νιώθεις νέος, όλα τα άλλα έρχονται.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Seataci: To οικολογικό luxury yacht των 100 εκατ. δολ. σκίζει τα νερά σαν φάλαινα (εντυπωσιακές εικόνες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουρές για να αγοράσουν το μπουκάλι κονιάκ των 3.000 ευρώ! Η Remy Martin ανοίγει νέα καταστήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Next Generation Leaders: 17χρονος περιζήτητος fashion designer προκαλεί “σεισμό” στον βαρετό κόσμο της μόδας



    ΣΧΟΛΙΑ