Σε νομικές ενέργειες προχωρά η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά της προηγούμενης στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Μυλωνογιάννη για τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί δύο αγωγές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπονται και άλλες.

Η πρώτη στρέφεται κατά του Αναστάσιου Καλλιτσάντση (πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου) και αφορά τη σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία Nexus Design Studio EE της Κωνσταντίνας Ράπτη με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγωγή της η διοίκηση της Ελλάκτωρ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της εταιρείας Nexus Design Studio δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ μία μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης (11 Νοεμβρίου 2020). Η διάρκεια της σύμβασης ήταν περίπου 1,5 μήνας και η αμοιβή μαζί με ΦΠΑ 260.400 ευρώ. Έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και το ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς με εντολή του κ. Καλλιτσάντση.

Η δεύτερη αγωγή είναι κατά των κ. Καλλιτσάντση και Αλέξανδρο Εξάρχου (πρώην διευθύνων σύμβουλο της Άκτωρ) και η κατηγορία είναι για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, αφορά σύμβαση μεταξύ της εταιρείας Exarchou And Rosemberg International με έδρα την Κύπρο και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η νυν διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει στην αγωγή της ότι παραμένει άγνωστο τι ακριβώς μελέτησε η εταιρεία του κ. Εξάρχου η οποία είχε στη διάθεσή της 65 μέρες και πληρώθηκε με εντολή και πάλι του κ. Καλλιτσάντση με δύο εμβάσματα την 9/08/2018 και την 14/08/2018, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων κατά την οποία τον έλεγχο του Ομίλου πήρε ο Αναστάσης Καλλιτσάντσης.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: «Πέντε υποθέσεις κακοδιαχείρισης από τον τέως CEO της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου»

Reggeborgh Invest: Προτίθεται να συμμετάσχει με €50 εκατ. στο ομολογιακό της ΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ στο «κόκκινο»: Οι «πειρατές», η Eurobank και οι εφοπλιστές