• Big Story

    Πάνος Σκουρλέτης: Αρχηγός σε αναμονή;

    Πάνος Σκουρλέτης


    Κανονικά ο Πάνος Σκουρλέτης έπρεπε να πάρει ένα κουτί γεμάτο χρωματιστά, αφράτα μακαρόν, να τα προσφέρει στον πρωθυπουργό και να του πει «φίλε μου, σε ευχαριστώ για τη ευκαιρία που μου δίνεις». Ναι, η πιθανή απόκρυψη του Σκουρλέτη από το κάδρο της διακυβέρνησης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου. Θα καθίσει στον πάγκο με την Ρένα Δούρου και θα περιμένουν στωικά την επόμενη μέρα. Εκείνος θα ξέρει ότι υπήρξε συνεπής, τότε και τώρα.

    Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Να δούμε μέσα από ένα παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο άσκησε κυβερνητική εξουσία ο Σκουρλέτης. Διαφώνησε ξεκάθαρα με την πώληση του 17% της ΔΕΗ, του ποσοστό δηλαδή που πέρασε στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Από αυτό το μικρό αλλά κρίσιμο στοιχείο φαίνεται ότι ο υπουργός ενέργειας είναι συνεπής στις πολιτικές του θέσεις, από την αντιπολίτευση ως σήμερα.

    Από αυτό το μικρό καταλαβαίνουμε ότι διαφοροποιείται από μια διακυβέρνηση τύπου Πινόκιο. Θεωρεί ότι η ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να ελέγχεται αποκλειστικά από ιδιώτες. Η σταθερότητα στις αρχές είναι ένα προσόν, όπως και να το κάνουμε.

    Να δούμε και τη θέση του μέσα στο κόμμα. Ο Σκουρλέτης διατηρεί την εκτίμηση των συντρόφων του χωρίς να βρίσκεται στην παρακάμαρα. Συνομιλεί με όλους αλλά δεν έχει ομάδα, αυλή, φράξια. Κρατάει τις ισορροπίες επί τέσσερις δεκαετίες και κατάφερε με την τακτική των ίσων αποστάσεων να βρίσκεται υψηλά στην δημοτικότητα μεταξύ μελών του κόμματος_ το απέδειξε στο συνέδριο με τους σταυρούς που μάζεψε.

     Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας τον ξεχώρισε, τον έβγαλε απέξω από τη λίστα με τα αγαπημένα πρόσωπα. Δεν τον πρότεινε για τα νέα κομματικά όργανα με το πρόσχημα της ποσόστωσης των γυναικών. Ταυτόχρονα διακινείται η πληροφορία ότι δεν τον θέλουν οι δανειστές. Όλα υπέρ του.

    Είναι πιθανό ο Πάνος Σκουρλέτης να χάσει το υπουργείο στον ανασχηματισμό, να είναι εκτός κομματικών οργάνων και να μείνει με ένα απλό, ταπεινό βουλευτικό έδρανο. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο να οργανώσει το επόμενο βήμα του. Θα μπορούσε να είναι αρχηγικό βήμα. Γιατί όχι;

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας Σκουρλέτης με μέλλον

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Σκουρλέτης και οι …53 υποστηρικτές του

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ