• Πολιτική

    Τι συζήτησαν Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ για το χρέος

    • NewsRoom


    Λύση στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους και επιτάχυνση της β’ αξιολόγησης ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις του από τις Βρυξέλλες όσο και στα τετ α τετ που είχε με τους Φρ. Ολάντ και Α. Μέρκελ.

    «Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας» ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

    Στη συνέντευξη, όπως αυτή αποδόθηκε στα γαλλικά από το κανάλι, ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019».

    merkel 2 merkel 1 merkel

    Συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ

    Με βασικό θέμα στην ατζέντα την δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στις Βρυξέλλες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Σε ραντεβού που έλαβαν χώρα στο περιθώριο στης Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας είδε στις 10:00 τον Φρ. Ολάντ, στις 10:30 την Α. Μέρκελ, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ώρα συνάντησης με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

    Σημειώνεται ότι από τις 11:00 το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

    Χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες αρνήθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος.

    Πηγή: www.thetoc.gr



    ΣΧΟΛΙΑ