• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα με το βλέμμα στη δεύτερη μέρα κατάθεσης των Γέλεν και Πάουελ

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν και σήμερα τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης των Τζερόμ Πάουελ και Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο, πριν κινηθούν.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται σταθεροποιητικά, χαμηλότερα από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, στο επίπεδο του 1,63%.

    Ωστόσο οι επενδυτές προβληματίζονται από τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη και τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις. Πάντως οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών όπως η American Airlines (2,51%) και η United Airlines (+3,72%) αλλά και αυτή της εταιρείας κρουαζιέρας Carnival (4,20%) δείχνουν να ανακάμπτουν μετά τις ισχυρότατες απώλειες της Τρίτης, της τάξης του -6 με -7%.

    Οι επενδυτές είδαν την Τρίτη τον επικεφαλής της FED και την υπουργό Οικονομικών να παραδέχονται πως θα υπάρχει ισχυρότερη ανάκαμψη που θα οδηγήσει άνοδο του πληθωρισμού, ωστόσο διαβεβαίωσαν πως αυτή δεν θα είναι σε τέτοιο μέγεθος που θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα την χαλαρή νομισματική πολιτική της.  Άλλωστε όπως ανέφερε η Γέλεν δεν υπάρχει ακόμα αντίστοιχη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, η οποία αποτελεί επίσης κριτήριο για τη FED.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 32.716,04 μονάδες, με άνοδο 0,90%, ο S&P 500 στις 3.923,27 μονάδες, με άνοδο 0,33% ενώ ο Nasdaq στις  13.158,17 μονάδες, με απώλειες -0,53%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron (3,51%) και της εταιρείας πετροχημικών Dow (3,41%), εκμεταλλευόμενες την άνοδο των τιμών του πετρελαίου μετά το ατύχημα με το πλοίο το οποίο έκλεισε τη διώρυγα του Σουέζ. Τις μεγαλύτερες πιέσεις, αντίθετα, δέχεται η μετοχή της salesforce (-1,82%).



    ΣΧΟΛΙΑ