O Χρήστος Μεγάλου πήρε την… ρεβάνς από τους σορτάκηδες την Τρίτη.

Με το συμβόλαιο στα παράγωγα κοντινής λήξεως, του Ιουνίου, να γράφει χαμηλό στα 28 λεπτά και τη μετοχή στα 0,369 λεπτά, η μετοχή έκανε κίνηση σχεδόν 13% και με έναν ακόμα πρωτοφανή όγκο για τα δεδομένα της μετοχής, σχεδόν 38,2 εκατ. τεμαχίων, οδηγήθηκε στα 0,483 ευρώ.

Το πρώτο ζητούμενο είναι η πληροφορία που διακινήθηκε από χθες στα χρηματιστηριακά γραφεία, αλλά και στα desks των θεσμικών ότι επίκειται βελτίωση των όρων συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τους υφιστάμενους μετόχους. Πληροφορίες αναφέρουν, οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα memos από μεγάλες χρηματιστηριακές προς τους πελάτες τους για τα περιθώρια τιμής που τους συμφέρει να τοποθετηθούν ακόμα και τώρα στη μετοχή καταγράφοντας όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες, οι οποίες θα εκμηδενιστούν όταν τελειώσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το reverse split.

Εντυπωσιακά, επίσης, ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξε η μετοχή της Alpha Bank, που από τα 0,86 ευρώ που ήταν το χαμηλό ημέρας πέτυχε κλείσιμο πάνω από τα 90 λεπτά, με περισσότερα από 12 εκατ. τεμάχια.

Τα επίπεδα πάνω από τα 2,4 ευρώ διατήρησε η ΕΤΕ η οποία, όπως όλα δείχνουν παίρνει το ok από το ΤΧΣ για να υπογράψει με το CVC τη συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Από εκεί και πέρα, περιορίστηκαν οι απώλειες στην Eurobank και παραμένει σε απόσταση ασφαλείας με τα υψηλά της φέτος, όσο διατηρείται οπάνω από τα 0,68 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, σε ασανσέρ εξελίχθηκε η μετοχή της Aegean, με την αγορά να περιμένει, επίσης, τους όρους της διοίκησης για την αύξηση κεφαλαίου. Είναι σημαντικό ότι η θυγατρική Autohellas, έχει προγραμματίσει δύο ενημερώσεις αναλυτών, στο τέλος Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου. Η μετοχή, παρά το χαμηλό στα 4,55 ευρώ (!), βρέθηκε πάνω από τα 5,18 ευρώ.

Κατά τα άλλα πάνω από 7% τα κέρδη για τη Βιοχάλκο, 9,2% για τη Cenergy και πάνω από 5% τα κέρδη για την Ελβάλχαλκόρ.

Κίνηση πάνω από το 1,45 ευρώ για την μετοχή της Ελλάκτωρ και πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η αντίδραση για την Coca Cola.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει χαθεί για την αγορά, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Μπορεί η αγορά να ψάχνεται για το τι θα γίνει με την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, αλλά τα αντανακλαστικά που διαθέτουν οι Έλληνες και ξένοι παίκτες διατηρούν ακόμα ανέπαφο το ανοδικό σενάριο. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 831,86 μονάδες και με απώλειες 0,02%, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 161 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον, ότι πέρασαν δύο ακόμα πακέτα στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ  4,3 εκατ. τεμαχίων και 2,678 εκατ. τεμαχίων. Επίσης, άλλαξαν χέρια 3,3 εκατ. τεμάχια στην Ελλάκτωρ.

Κλείσιμο κάτω από τα 14,70 ευρώ για το Jumbo. Στα επίπεδα αυτά είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα το placement του Απόστολου Βακάκη.

Στα 12,12 ευρώ υποχώρησε η Τέρνα Ενεργειακή, σε απώλειες τελικά γύρισε ο Μυτιληναίος, στα 13,38 ευρώ, στα 11,24 ευρώ υποχώρησε οριακά ο ΟΠΑΠ, στα 12,62 υποχώρησε η Μότορ Όιλ, , στα 9,50 οδήγησαν οι απώλειες την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και κάτω από τα 9 ευρώ την ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Στα 103,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2020

Αποκλειστικό: Χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Alpha Bank, για το ξεκαθάρισμα του ισολογισμού