• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στάση αναμονής στο άνοιγμα της Τρίτης, αναμένοντας τις δηλώσεις Γέλεν και Πάουελ

    Wall Street


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Τρίτης, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας τις καταθέσεις στη Γερουσία των Τζερόμ Πάουελ και Τζάνετ Γέλεν.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής της FED θα καταθέσουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, αναπτύσσοντας τις επίσημες θέσεις τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, του πληθωρισμού, της ανεργίας και των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Ο Παόυελ αναμένεται να αναφέρει πως η οικονομία ανακάμπτει μεν γρηγορότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο χρειάζεται ακόμα πολύς χρόνος μέχρι να φτάσει στα επίπεδα που θα αναγκάσουν τη FED να αλλάξει νομισματική πολιτική. Σε ανάλογη κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και η κατάθεση της Τζάνετ Γέλεν.

    Την ίδια ώρα, πάντως, οι αγορά παρακολουθεί με ανακούφιση την απόδοση του κρατικού 10ετούς ομολόγου να συνεχίζει να υποχωρεί από τα υψηλά 14 μηνών στα οποία έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα. Η απόδοση του 10ετούς «Treasury bond» υποχωρεί στα 1,658%.

    Από την άλλη, ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη αλλά και σε ορισμένες πολιτείες της ΗΠΑ, καθώς και τα προβλήματα με τον εφοδιασμό με εμβόλια στην ΕΕ.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των αγορών μετοχών στη Νέα Υόρκη,  ο Dow Jones κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις  32.731 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στις  3.942 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,04% ενώ ο Nasdaq στις 13.361,93 μονάδες, με οριακές απώλειες -0,12%.



    ΣΧΟΛΙΑ