• Top Stories

    Ο άρχων του φραπέ και ο Λεβέντης ο μέγας


    ** Η Αννίτα Πάνια θα γινόταν εξαιρετική υπουργός Πρόνοιας. Ξέρει τον πόνο του μέσου Έλληνα. Θα γινόταν επίσης εξαιρετική υπουργός Πολιτισμού. Ωρίμασε στο πλευρό μεγάλου καλλιτέχνη. Αν αποφασίσει κάποτε να πολιτευτεί, θα εκλεγεί, με όποιο κόμμα επιλέξει. Ο σοφός λαός θα την αναδείξει όπως ανέδειξε το άρχοντα του φραπέ, τον Βασίλη Λεβέντη. Για να είμαι ειλικρινής επί μακρόν αγνοούσα την ύπαρξή του καθώς την περίοδο που άρχισε να γίνεται διάσημος, ζούσα στο Μιλάνο. Τον είδα λίγες φορές στις νυχτερινές εκπομπές του και αναρωτιόμουν αν υπάρχουν άτομα που παρακολουθούν τα ασυνάρτητα λογύδρια.

    Σε αυτή τη χώρα ζούμε, εκεί όπου ο Βασίλης Λεβέντης είναι ρυθμιστικός παράγοντας της πολιτικής ζωής. Συνεχίζει να διαδίδει πληροφορίες τάχα μου από πηγές. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του, υπάρχουν ένδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν το νόμο για το ασφαλιστικό. Λέει μάλιστα για να γίνει πειστικός ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53». Στο Μαξίμου δεν ανησυχούν από τα λεγόμενά και διαδίδουν πως όλοι θα είναι πειθήνιοι παρά τις διαφωνίες.

    ** Ο αριθμός «ένδεκα» δεν είναι τυχαίος. Αυτό που υπονοεί ο άρχοντας του φραπέ είναι ότι θα αποχωρήσουν τόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη στήριξη της Έπαρσης Κεντρώων ή όπως αλλιώς λέγεται το κόμμα του, θα συμπληρωθούν οι απαραίτητοι 151 βουλευτές. Ας είμαστε σοβαροί. Αν υπήρχε οποιαδήποτε υποψία αντάρτικου, θα είχαν διακινηθεί βίντεο με καρότα, θα είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Τα ζητήματα θα είχαν διευθετηθεί από το ιερατείο του κόμματος.

    ** Ο μέντορας του πρωθυπουργού έκανε επίθεση φιλίας στον Βασίλη Λεβέντη αφού πρώτα διέψευσε τον κίνδυνο για την κυβερνητική πλειοψηφία. Είπε λοιπόν ότι από τις εννέα προτάσεις του άρχοντα του φραπέ, θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τέσσερις-πέντε. Παράλληλα ένα ολόκληρο σύστημα αντισυστημικών μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να περιγράψει τον Λεβέντη ως μέγα διανοητή. Το ρεζουμέ τους είναι κάπως έτσι: Από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν είναι παιδί ούτε τρελός. Στέκεται λεβέντικα και μακάρι να στέκεται πάντα έτσι λεβέντικα.

     Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει σύνθετη λέξη, ένα επίθετο με πρώτο συστατικό το «λεβεντό-» εντούτοις δεν θα το χρησιμοποιήσω καθώς αναγιγνώσκουν και κυρίες.

    ** Τώρα που μιλάμε για κυρίες. Χθες πέριξ του Συντάγματος υπήρξε πλημμύρα κομψότατων γυναικών, μετά από κοσμική εκδήλωση στο GB, όπου παρέστη le tout Athènes. Μια από αυτές προσγειώθηκε ως ξανθός άγγελος στο τραπέζι όπου ήσυχα δειπνούσα με φίλο μου. Έκανα λοιπόν κάτι που θα πρέπει να κάνει και ο πρωθυπουργός. Μετά το τρίτο Tanqueray Tonic έκλεισα το κινητό μου για να μην μπω σε πειρασμό επιστρέφοντας στο σπίτι. Ο πειρασμός θα ήταν να βομβαρδίσω την γοητευτική Μαρία με τολμηρά, μεθυσμένα μηνύματα. Τουναντίον ο πρωθυπουργός έχει διαρκώς ανοιχτό το ρημαδοκινητό και τιτιβίζει ό,τι του κατέβει. Αφού λοιπόν έγραψε στο τουίτερ σχόλια περί «νευρικών πιλότων», τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνέχεια τα έσβησε. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναρτήθηκαν κατά λάθος από βοηθό του.

    Το συμπέρασμα είναι ότι κρατώντας κλειστά τα κινητά μπαίνουμε στη διαδικασία να βάλουμε το pin και να σκεφτούμε δεύτερη φορά τι πάμε να γράψουμε. Εγώ το κάνω όταν  πίνω λίγο παραπάνω αλλά στο Μαξίμου οφείλουν να το κάνουν συστηματικά. Η μέθη της εξουσίας οδηγεί σε λάθη.



    ΣΧΟΛΙΑ