• Πολιτική

    Πηγές Μαξίμου: Κάποιοι άρχισαν νωρίς τα πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ

    • Αθηνά Λαρδή

    Ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας


    Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.

    «Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα» αναφέρει, επί λέξει, το κυβερνητικό στέλεχος.

    Η μάχη μεταφέρεται από σήμερα στη Βουλή, όπου αναμένεται παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. 

    Για τις δυο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θα παρουσιάσει την πρότασή του για την νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης είχε προϊδεάσει ότι ενδεχομένως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις της πρότασης που είχε κατατεθεί κατά την προηγούμενη Σύνοδο, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν να δηλώνουν διατεθειμένα να προσφέρουν έργο στο ΕΣΡ. «Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής.

    Για να λάβει την έγκριση της Βουλής, θα πρέπει η πρόταση να συγκεντρώσει πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, πλειοψηφία που είναι αδύνατον να επιτευχθεί, μετά την δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι για να συναινέσει η παράταξή του θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθεί ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι δεν συναινεί, αν δεν προηγηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ. Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, κατηγορεί την αντιπολίτευση για υποστήριξη της διαπλοκής, με τη στάση της.

    Σε περίπτωση που αποβεί άκαρπη η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής, είναι πιθανό να παρέμβει στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει την στάση της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ.

    Εφόσον όμως ο πρωθυπουργός ζητήσει τον λόγο, θα πρέπει ταυτόχρονα να αποσαφηνίσει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην επανακατάθεση των τροπολογιών που κατέθεσε και εν συνεχεία απέσυρε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με τις οποίες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης μεταβιβαζόταν από το ΕΣΡ στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και παράλληλα θεσπιζόταν ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας για τους μη αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, μέχρι την οριστική διακοπή της λειτουργίας τους, εντός πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρινάκης-Κοντομηνάς: Μυστική συνάντηση. Τι είπαν για τον Alpha

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαζί με τη διαχείριση των δανείων τα funds κοράκια θέλουν και τα ακίνητα. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη για Τράπεζα Πειραιώς το όνομα του νέου CEO. Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ