Η συνταγή του Άκη για ένα ελληνικό αγαπημένο πιάτο

Μία παραδοσιακή συνταγή ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο μας μπριάμ. Ένα παραδοσιακό πιάτο που όλοι αγαπάμε.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

2 πατάτες
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
400 κ.σ. ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
ψωμί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις ντομάτες, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε 80 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι και ανακατεύουμε.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία μαγική συνταγή: Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά με λιωμένο τυρί

Πανεύκολα, ζουμερά και νόστιμα: Πανσετάκια με πορτοκάλι και σάλτσα BBQ

Μία γευστική συνταγή για το τραπέζι της Παρασκευής: Κριθαράκι με αρακά & λαχανικά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση