ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας ανακοίνωσε ότι το νησί του θα αρχίσει σύντομα να ζητά από τους τουρίστες να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή αρνητικό τεστ.
«Το σύστημα ελέγχων θα ξεκινήσει πολύ πριν το καλοκαίρι. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας βελτιώνεται, αλλά πρέπει συγχρόνως να προστατευθούμε από τις διάφορες μεταλλάξεις», τόνισε ο Σολίνας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Unione Sarda.
«Για τον λόγο αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο προστασίας της υγείας των πολιτών μας και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, το οποίο να βασίζεται ακριβώς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
Παράλληλο ενδιαφέρον για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την χρησιμότητά του ως προς την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών έχει εκφράσει και η περιφέρεια της Ρώμης, το Λάτιο. Αναμένεται τώρα η σχετική τοποθέτηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντιδράσεις για την απόφαση Άδωνι Γεωργιάδη να απαγορεύσει τις γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα – Τι λένε επιστήμονες, αγορά και χρήστες
- Ευρώπη Holdings: Οι κινήσεις Κόκκαλη, πού θα κατευθυνθούν τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και το «παράθυρο» εξαγορών
- Φυγή προς τα μπρος το σύνθημα του Μαξίμου – Οι επόμενες επισκέψεις του Μητσοτάκη
- Εντός 11μήνου οι δικαστικές αποφάσεις – Διεκδίκηση αναδρομικών έως 4.004 ευρώ
