ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πορτογαλία παρέτεινε σήμερα, μέχρι και την 1η Μαρτίου, την απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία και τη Βραζιλία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Θα επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις για επαναπατρισμό των πολιτών και για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία είχαν διακοπεί για διάστημα δύο εβδομάδων από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η ίδια απόφαση είχε ληφθεί και για τη Βρετανία στις 21 Ιανουαρίου.
Οι πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην Πορτογαλία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον νέο κορονοϊό, το πολύ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Επίσης, μετά την επιστροφή τους, θα μπαίνουν για καραντίνα 14 ημερών.
Η μετάλλαξη του νέου κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε στην Πορτογαλία στα τέλη του έτους και εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνη για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους. Η βραζιλιάνικη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία την Τετάρτη.
Στην Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 15.034 θάνατοι από την Covid-19 και 781.223 κρούσματα.
Διαβάστε επίσης:
EMA: Επιταχύνεται η διαδικασία έγκρισης τροποιημένων εμβολίων για τις μεταλλάξεις
Η Κομισιόν υπέγραψε σύμβαση με την CureVac για την αγορά εμβολίων κατά της COVID-19
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκπληξη στο οικονομικό μπραντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας: Θα κλείσουμε «μεγάλη συμφωνία, κάποια στιγμή» με την Κίνα, λέει ο Σκοτ Μπέσεντ
- Nissan: Μειώνει την παραγωγή του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ λόγω των δασμών
- ΗΠΑ: Ανήγγειλαν δασμούς 21% στις τομάτες από το Μεξικό – Στο «τραπέζι» και οι δασμοί σε φάρμακα και ημιαγωγούς
- Ευρώπη Holdings: Όλα τα μυστικά για την ΑΜΚ 68,3 εκατ. ευρώ και τα «λεφτά που αφήνει στο τραπέζι» για τους μετόχους
