Ακόμη πιο πίσω φαίνεται πως πάει ο διαγωνισμός για την μίσθωση των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας της Αίγλης Ζαππείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία σχεδιάζονταν για τις αρχές του τρέχοντος έτους αναμένεται να καθυστερήσει και άλλο λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και δυσχαιρένουν την προσέλκυση ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Εξάλλου, λόγω του παρατεταμένου lockdown τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take away.

Όλα δείχνουν πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί όταν αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση και αρχίσει να υποχωρεί η ένταση της πανδημίας, η οποία έχει επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην εστίαση. Παράγοντες της αγοράς παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περίπτωση των πολυχώρων της «Αίγλης» καθώς αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας και μπορεί να προσελκύσει υψηλή κίνηση. Αν και η συγκυρία δεν βοηθάει, ωστόσο όπως λένε, με την κατάλληλη προώθηση έχει προοπτικές να πετύχει…

Ο πολυχώρος της «Αίγλης» περιλαμβάνει το Aegli Café, εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, θερινό κινηματογράφο και αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων. Ο προηγούμενος μισθωτής εταιρεία «Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε.» συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά επέλεξε να αποχωρήσει όταν έληξε το συμβόλαιο μίσθωσης στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, κρίνοντας ως ασύμφορη τη συνέχιση λειτουργίας. Έκτοτε, οι χώροι παραμένουν κλειστοί για εργασίες συντήρησης, τις οποίες αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα για τον οργανισμό του Ζαππείου.

Ο πολυχώρος της «Αίγλης» περιλαμβάνει το Aegli Café, εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, θερινό κινηματογράφο και αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Η «Αίγλη Ζαππείου» από το 1904 μέχρι σήμερα η αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Αθήνας. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το «Ζυθεστιατόριον η Αίγλη» συνδέθηκε με τη μικρή Αθήνα της belle epoque και των Βαλκανικών Πολέμων. Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια σημάδεψε την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποτελώντας έναν κοινωνικό-δημόσιο χώρο με διαστρωματική εμβέλεια.

Στα τραπεζάκια της Αίγλης, «το πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μία διαφήμιση της εποχής, συγκεντρώνονταν λόγιοι, καλλιτέχνες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους. Στα τέλη της δεκαετίας του 1910 λειτούργησε ο κινηματογράφος της Αίγλης, ένας από τους πρώτους θερινούς που λειτούργησαν στην Αθήνα. Tο εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας διαχειρίζεται η Επιτροπή Ολυμπιών και Κληροδοτημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με την «Αίγλη Ζαππείου» – Ο ρόλος της πανδημίας και η αναζήτηση νέου μισθωτή