Μία ξεχωριστή ημέρα του χρόνου χρειάζεται και το κατάλληλο γαστρονομικό μενού!

Ένα ενδιαφέρον μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με γευστικές συνταγές και ξεχωριστά πιάτα μας προτείνει ο Γιώργος Τσούλης. Οι συνταγές που προτείνει ο σεφ θα δημιουργήσουν το ιδανικό τραπέζι για την ημέρα, χαρίζοντάς σας μία υπέροχη γευστική εμπειρία.

Δοκιμάστε το!

Ορεκτικό: Σαλάτα caprese με καπνιστά ντοματίνια

Σαλάτα caprese με καπνιστά ντοματίνια, πηγή: giorgostsoulis.com

Υλικά

350 γρ. ντοματίνια

1 μοτσαρέλα βουβαλίσια

2-3 φέτες προσούτο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι, βαλσάμικο

Πέστο

Φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Κυρίως πιάτο: Vegan ραβιόλι με σπανάκι

Vegan ραβιόλι με σπανάκι, πηγή: giorgostsoulis.com

Yλικά

Για τη ζύμη

360 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. κουρκουμά

½ κ.γ. αλάτι

120-160 ml ζεστό νερό

Για τη γέμιση

200 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο

80 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

350 γρ. tofu

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

½ κ.γ. αλάτι

150 γρ. vegan μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα + extra, για το σερβίρισμα

1 κ.γ. μπούκοβο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Επιδόρπιο: Red velvet σουφλέ

Red velvet σουφλέ, πηγή: giorgostsoulis.com

Υλικά

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra για το άλειμμα των φορμών

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

2 αυγά, medium

2 κρόκους αυγών, medium

1+½ κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κ.γ. baking powder

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία θεϊκή συνταγή από τον Άκη: Γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί

Η συνταγή που μυρίζει μαμά: Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Μία λαχταριστή συνταγή από τον Άκη: Παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση