• Άρθρα

    H E. Αγαπηδάκη γράφει ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης: Πάει και ο Νίκος

    Eιρήνη Αγαπηδάκη

    Ειρήνη Αγαπηδάκη


    Πάει κι ο Νίκος! Χτες αποχαιρέτησα έναν ακόμη φίλο που φεύγει για το εξωτερικό. Ανήκει κι εκείνος στην κατηγορία των μουρλών που αγαπάνε την πατρίδα τους και φεύγουν σπιλωμένοι, σχεδόν διωγμένοι, επειδή έκαναν το λάθος να θέλουν να δημιουργήσουν, να παράγουν κάτι καλό. Ο Νίκος, φεύγει για Γερμανία, για να δουλέψει ως ερευνητής σε μια εταιρεία που φτιάχνει μπισκότα. Παράτησε το διδακτορικό του για να δουλέψει σε μια θέση, στην οποία θα πληρώνεται για να κάνει αυτά που θα έκανε στο διδακτορικό.
    Αν όλα πάνε καλά, σε ένα εξάμηνο, θα μπορεί να πάρει μαζί, το παιδί και τη γυναίκα του. Ο Νίκος είναι 39 ετών. Ο πατέρας του είχε μαγαζί για πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Το έκλεισε πριν από δύο μήνες. Δε συμπληρώνει τα συντάξιμα. 

    Αν το μαυσωλείο που λέγεται «ελληνικό πανεπιστήμιο» μπορούσε να καταλάβει ότι είναι πολύ φυσικό να συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα (ναι, με τη βιομηχανία μπισκότων, με εταιρείες φυτοφαρμάκων, με βιοτεχνίες ζωοτροφών) ο κάθε Νίκος, θα τέλειωνε τη διατριβή του, θα δημιουργούσε τη θέση εργασίας του και θα χρειαζόταν και μερικούς ακόμη. Έτσι δημιουργούνται δουλειές, ανταγωνιστικότητα, ελπίδα. Και υπάρχουν αρκετοί σαν τον Νίκο.

    Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Είναι και όσοι αποτελούν το δεκανίκι τους μέσα στα Πανεπιστήμια.
    Εντάξει, φυσικά και πρέπει να απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα το τι θα γίνει με τα μεταπτυχιακά και όλα τα άλλα τα παράλογα που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.
    Με τα υπόλοιπα, που καίνε τη γενιά μας, τι θα γίνει;
    Πώς το φαντάζεστε δηλαδή; Ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει το Αθάνατο Ελληνικό Πανεπιστήμιο χωρίς λεφτά; Για πόσο;

    Σκεφτείτε το κι αλλιώς: έχετε συμφέρον να ανοίξετε την καγκελόπορτα του Πανεπιστημίου στην Αγορά, αν θέλετε να συνεχίσετε να υπάρχετε.
    Για κάθε έναν που δεν παράγει τίποτα, χρειάζονται τρεις που να δουλεύουν και να γουστάρουν τη δουλειά.

    Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι αρθρογράφος 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να σου πω κάτι Αλέξη. Το μήνυμα της Ειρήνης Αγαπηδάκη στον Τσίπρα που δεν τόλμησε να γράψει ούτε πολιτικός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκαπέντε υπέροχες φθινοπωρινές σαλάτες

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Η δουλειά σου σε κάνει μίζερο και δεν το παραδέχεσαι! 10 καμπανάκια κινδύνου



    ΣΧΟΛΙΑ