• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures – Ώθηση από Twitter, Uber και Lyft λίγο πριν το άνοιγμα

    Wall Street


    Υψηλότερα αναμένεται να ανοίξουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) να  παρουσιάζουν κέρδη λίγο πριν χτυπήσει το καμπανάκι.

    Dow Jones και S&P 500 έσπασαν το ανοδικό τους σερί κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης εν αντιθέσει με τον Nasdaq ο οποίος συνέχισε την τρελή πορεία του και ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 14.000 μονάδες. Συγκεκριμένα την Τρίτη, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 31.375,83 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 3.911,23 μονάδες με πτώση 0,11%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 14.007,70 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει στο πακέτο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο και θα δώσει το έναυσμα επιστροφής στην ανάκαμψη, στους εμβολιασμούς, οι οποίοι προχωρούν με πολύ θετικούς ρυθμούς στις ΗΠΑ αλλά και στα εξαιρετικά εταιρικά αποτελέσματα.  Αυτή η σεζόν κερδών ήταν γενικά θετική, με στοιχεία που κυκλοφόρησαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας να δείχνουν ότι πάνω από το 80% των εταιρειών S&P 500 που είχαν αναφέρει κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Η αγορά περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα από σειρά μεγάλων εταιριών που θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, Uber  και General Motors.

    Το Twitter ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εντυπωσιάζοντας με τις τριμηνιαίες πωλήσεις και τα κέρδη του, ενώ προέβλεπε επίσης μια ισχυρή αρχή έως το 2021 καθώς οι διαφημιστικές δαπάνες ανακάμπτουν. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 192 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινούς χρήστες. Τα συνολικά έσοδα τετάρτου τριμήνου 2020 έφθασαν στο ύψος ρεκόρ των 1,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 28% έναντι του τετάρτου τριμήνου του 2019. Τα κέρδη τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 222,1 εκατ. δολάρια. Στην προαγορά η μετοχή της Twitter ενισχύεται 8,5%.

    Η μετοχή της Cisco μειώθηκε 4,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τεχνολογίας για μείωση των εσόδων για ένα πέμπτο συνεχές τρίμηνο. Η μετοχή Lyft σημείωσε άνοδο 10,46%, η μετοχή της Uber αυξήθηκε 5,9% μπροστά από τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας και η μετοχή της General Motors υποχωρεί 0,46% αφού ο γίγαντας αυτοκινήτων προειδοποίησε ότι μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη της κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Αύξηση 1,37% παρουσιάζει προσυνεδριακά και η μετοχή της Elli Lily, αφού έγινε η τελευταία φαρμακοβιομηχανία που έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη συνδυασμένη θεραπεία αντισωμάτων για την καταπολέμηση του COVID-19.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από την ψήφιση του πακέτου στήριξης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μέσω του Κογκρέσου. Ο αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε την Τρίτη σε πρόταση των νομοθετικών οργάνων για περιορισμό ή σταδιακή ενίσχυση των πληρωμών σε άτομα υψηλού εισοδήματος στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής στήριξης.

    Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έχει προγραμματιστεί επίσης να μιλήσει για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης αργότερα την Τετάρτη.

    Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε 1,4% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας την Τετάρτη. Ο ευρύτερος CPI έλαβε και πάλι ώθηση από τις υψηλότερες τιμές της βενζίνης, σημειώνοντας άνοδο 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και 1,4% από τον προηγούμενο χρόνο.

    Σε αυτό το κλίμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 154 μονάδες ή 0,50%, του S&P 500 21 μονάδες ή 0,54% και τα futures του Nasdaq προσθέτουν 67 μονάδες ή 0,49%.



    ΣΧΟΛΙΑ