Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη όλων!

Μία λαχταριστή συνταγή μας δείχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης, που ετοιμάζει παπαρδέλες με κοτόπουλο αλά κρεμ. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, που θα λατρέψουν όλοι.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

400 γρ. μανιτάρια champignon, φρέσκα
400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και δέρμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι, μεγάλο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο
50 γρ. κονιάκ
150 γρ. νερό
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κύβο κότας
500 γρ. παπαρδέλες, βρασμένες για 2 λεπτά λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
παρμεζάνα, κομμάτια

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.

Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ξανά το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες 0,5 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Η τέλεια σπιτική συνταγή του χειμώνα: Λαχανόρυζο λεμονάτο

Η θρεπτική συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα: Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Συνταγή που ξετρελαίνει: Χοιρινά μπριζόλακια με χαλούμι, λαχανικά και μπίρα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση