array(0) {
}
        
    
Menu
1.13%
Τζίρος: 35.97 εκατ.

Κυριάκος Μητσοτάκης από Υπουργείο Εργασίας: Θα πετύχουμε τον στόχο για κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027

            
The Wiseman
the wise man

Παρασκήνιο από την Ελλάκτωρ: Tι ψήφισαν οι τράπεζες, τι έκανε ο εφοπλιστής Διαμαντίδης και πόσο πρέπει να “ανέβει” η μετοχή για να κερδίσουν οι Ολλανδοί

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 27.01.2021
Ποιος είναι ο Κεφαλογιάννης των συντάξεων, όλο το παρασκήνιο με τις ταυτότητες, το γκολ Σταϊκούρα και ο Harvey Weinstein της Ελλάδας
ΕΠΟΜΕΝΟ • 29.01.2021
Η πρώτη του Άρη στην Ελλάκτωρ, τα minor issues Μυλωνά-Φωτακίδη και τι συνδέει την Saxo Bank, τα Commodities και την Mytilineos

Οι Ολλανδοί, ο Μπόμπολας και οι Μυλωνογιάννης-Ξενόφoς 

Σαρωτική ήταν η επικράτηση των Ολλανδών της Reggeborgh στην χθεσινή Γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Στην ιστορική χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 πρέπει να ξέρετε ότι έλαβαν μέρος 170 μέτοχοι.

Οι Ολλανδοί της Reggeborgh μαζί με τα δικαιώματα του Λεωνίδα Μπόμπολα είχαν το 26,72% και η ομάδα των εφοπλιστών πάντα μέσω δικαιωμάτων το 25,58%.

Προσέξτε όμως.

Επί των παριστάμενων και επί των εγκύρων ψήφων που αποφάσισαν, η πλευρά των Ολλανδών – Μπόμπολα είχαν το 35%.

Ενώ η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου- Καυμενάκη κατέβηκε με ένα ποσοστό που εξέφραζε το 33,46% επι των παριστάμενων ψήφων.

Με αλλά λόγια είχε μείνει ελεύθερο σχεδόν το 31,6%, το οποίο κατά 83% ψήφισε τους Ολλανδούς ενώ το υπόλοιπο 17% συντάχθηκε με την πλευρά των εφοπλιστών και του τέως CEO του ομίλου, Σάκη Καλλιτσάντση.

Όπως αποδείχθηκε οι Ολλανδοί είχαν μια πολυσυλλεκτικότατη επιρροή, ξεκινώντας από ελληνικά και ξένα funds.

Εμείς να σας θυμίσουμε ότι τα νέα αφεντικά της Ελλάκτωρ δηλαδή ο πρόεδρος Γιώργος Μυλωνογιάνης (με καταγωγή από τα Χανιά) και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αρης Ξενόφος έχουν από σήμερα πολύ δουλειά να κάνουν.

Τι έκαναν οι τραπεζικές ΑΕΔΑΚ και ο Διαμαντής Διαμαντίδης

Εικάζεται, εκ του αποτελέσματος  ότι οι ΑΕΔΑΚ των 4 συστημικών τραπεζών (Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) που κατέχουν περίπου το 4,5% των μετοχών της εισηγμένης, συντάχθηκαν με την ολλανδική πλευρά ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη.

Πηγές που παρακολούθησαν από κοντά την όλη διαδικασία εκτιμούν ο εφοπλιστής,  απείχε από τη χθεσινή ψηφοφορία.

Έστω και εάν είναι δυσδιάκριτη η θέση του, η οποία είναι «σπασμένη» σε αρκετά κομμάτια (εξωχώριες εταιρείες).

Εικάζεται ότι ο κ. Διαμαντίδης ελέγχει περίπου το 4,8% των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Οι μετοχές των εφοπλιστών

Την παραμονή της Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ επρόκειτο, βάσει της συμφωνίας, να παραχωρηθούν 25,6 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ στο σχήμα  των εφοπλιστών Μπάκου και  Καυμενάκη.

Καλά ενημερωμένες πήγες αναφέρουν ότι η εν λόγω συναλλαγή προκαθορισμένης αξίας 33,28 εκατ. ευρώ, έγινε εξωχρηματιστηριακά (Over the Counter)  και πιθανότατα σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας όμως μένει να υλοποιηθούν και 6 ακόμα δόσεις μετοχών μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2021.

Τι κερδίζουν, τι χάνουν οι Ολλανδοί

Μέχρι τώρα οι Ολλανδοί της Reggeborgh έχουν δαπανήσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις του mononews.gr, 53,8 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν απευθείας το 14,176% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Απομένει βέβαια έως το τέλος Μαρτίου και το Option της απόκτησης του 12,54% των μετοχών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του μεγαλομετόχου και πρώην επικεφαλής της Ελλάκτωρ Λεωνίδα Μπόμπολα.

Για τις οποίες το τίμημα δεν έχει ανακοινωθεί επίσης αν και η αγορά κάνει λόγο για περίπου 38 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς των Ολλανδών, το μέχρι τώρα ποσοστό τους έχει κόστος κτήσης 1,77 ευρώ, όταν χθες η μετοχή έκλεισε στα 1,478 ευρώ.

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει από εδώ και στο εξής ο Λεωνίδας Μπόμπολας καθώς υπάρχει συμφωνία μέσα στο επόμενο δίμηνο να μεταβιβάσει το ποσοστό που έχει στην κατοχή του δηλαδή περίπου το 12,54%.

Πηγή που συνομίλησε με το mononews.gr αναρωτήθηκε αργά χθες το βράδυ “Τώρα θεωρώ ότι ο Λεωνίδας θα κάνει δεύτερες σκέψεις”.

Ιδωμεν…

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Υπουργείο Εργασίας: Θα πετύχουμε τον στόχο για κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027
Γαϊτάνης: Φοροαπαλλαγές σε όλες τις επιχειρήσεις για δαπάνες έρευνας και καινοτομίας – Τα ποσοστά με παραδείγματα
Πόθεν Έσχες: Στον εισαγγελέα 9.247 υποθέσεις φυσικών προσώπων που δεν υπέβαλαν δήλωση την τελευταία πενταετία
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για αμερικανικούς δασμούς: Είμαστε έτοιμοι για αντίποινα, εφόσον χρειαστεί
SoftBank: Αναζητά δάνειο-γέφυρα ύψους έως και $16,5 δισ. για επενδύσεις AI στις ΗΠΑ
Τι λέει η Εκκλησία για την Phos Βank – Η λακωνική ανακοίνωση της Συνόδου
Χρηματιστήριο: Βγαίνουν αγορές στις τράπεζες και τον Μυτιληναίο, ιστορικό υψηλό ο ΟΛΠ
Ψηφιακό φροντιστήριο: Άνοιξαν σήμερα τα τεστ προσομοίωσης για τις Πανελλαδικές – Και συστηματικές επαναλήψεις
Ντόναλντ Τραμπ: Από το Rose Garden του Λευκού Οίκου τα αποκαλυπτήρια για τους δασμούς – Ανησυχία για το παγκόσμιο εμπόριο
Κακοκαιρία: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες- Σαρώνει Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο – «Βροχή» 112 σε Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία (βίντεο)