ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία γευστικότατη συνταγή ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Γιώργος Τσούλης, που μας δείχνει πώς να φτιάξουμε vegan ραβιόλι με σπανάκι. Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά σε μία συνταγή που θα λατρέψουμε!
#tsoulotip: Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με κανονικά τυριά.
Υλικά
Για τη ζύμη
360 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. αλάτι
120-160 ml ζεστό νερό
Για τη γέμιση
200 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
80 ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
350 γρ. tofu
½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
150 γρ. vegan μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα + extra, για το σερβίρισμα
1 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να γίνει μία σφιχτή, λεία ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε το σπανάκι, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
Ύστερα, σπάμε στο τηγάνι το tofu, ρίχνουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να δέσει η γέμιση και να γίνει τυρένια και κρεμώδης.
Σύνθεση
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας το ζυμάρι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση. Παίρνουμε το ειδικό μηχάνημα που ανοίγουμε ζυμαρικά και ορίζουμε το πάχος στο μέγιστο. Πατάμε λίγο με τα χέρια το ένα από τα δύο ζυμάρια και το ανοίγουμε ελαφρά με έναν πλάστη.
Κατόπιν, περνάμε από τη μηχανή το ζυμάρι μία φορά και στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση. Ορίζουμε το πάχος της μηχανής ένα επίπεδο χαμηλότερα και περνάμε το ζυμάρι ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία χαμηλώνοντας το επίπεδο πάχους της μηχανής κατά ένα κάθε φορά για άλλες 4 φορές.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ζυμάρι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ανοιγμένα ζυμαρικά σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετούμε τη γέμιση σε 4 σημεία λίγο πιο κάτω από τη μέση, αφήνοντας κενό σε κάθε σημείο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό την κάθε πλευρά της ζύμης και περιμετρικά από τη γέμιση.
Έπειτα, διπλώνουμε την κάτω πλευρά προς τα πάνω μέχρι τα ¾ της ζύμης, καλύπτοντας τη γέμιση. Πιέζουμε με τα χέρια γύρω από τη γέμιση, ώστε να κολλήσει η ζύμη αλλά και για να φύγει ο αέρας. Ξαναγυρίζουμε την κάτω πλευρά, ώστε το ζυμάρι που περισσεύει να πάει κάτω από το ραβιόλι και κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι τα ραβιόλια.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη:
Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι: Ρολάκια με κιμά από τον Άκη
Θρέψη και νοστιμιά: Σολομός με φανταστική σάλτσα τυριού
Η τέλεια ελληνική συνταγή του χειμώνα: Σπιτική φασολάδα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ