Με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί στο τελευταίο μέρος των συνεδριάσεων και τους πωλητές να καταφέρνουν να επικρατούν, οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με απώλειες την Πέμπτη, παρά το γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κινούνταν σε θετικό έδαφος, περιμένοντας την παρουσίαση του Τζο Μπάιντεν για την πρότασή του για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

O Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για το πακέτο στήριξης ύψους 2 τρισ. δολαρίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο θα περιλαμβάνει πακέτο για επιταγές στήριξης ύψους 1.400 δολαρίων, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τις προτάσεις. Παράλληλα, ο Μπάιντεν αναμένεται να δεσμευθεί για συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι επενδυτές άκουσαν τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, να ξεκαθαρίζει δεν πρόκειται να αυξήσει πρόωρα τα βασικά επιτόκιά της απλώς και μόνο λόγω «θεωρητικών» κινδύνων εκτίναξης του πληθωρισμού, όπως ανέφερε. «Υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι η αγορά αντιδρά θετικά στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Fed», ανέφερε. Παραδέχθηκε όμως πως η διαδικασία της ανάκαμψης θα μπορούσε να οδηγήσει πρόσκαιρα σε αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε ωστόσο ότι αυτή μπορεί να ελεγχθεί από τη FED.

Θετικά ήταν τα νέα και από το μέτωπο των εμβολίων, με τα πρώτα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου μίας δόσης της Johnson & Johnson να καταγράφουν σημαντική αποτελεσματικότητα.

Aντίθετα, το αισιόδοξο κλίμα χάλασαν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς στη τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε άλμα 181.000 στις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας, οι οποίες έφτασαν, σε προσαρμοσμένη βάση, τις 965.000. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.991,52 μονάδες με απώλειες  -0,22%, ο  S&P 500 στις 3.795,54 μονάδες με απώλειες -0,38% και ο  Nasdaq στις 13.112,64 μονάδες με πτώση -0,12%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η μετοχή της Intel συνέχισε να ηγείται των κερδών (4,04%), χάρη στα δημοσιεύματα του CNBC για αλλαγή του CEO της, ενώ ακολούθησε η μετοχή της πετρελαϊκής Chevron (2,40%), εκμεταλλευόμενη την επιστροφή του αμερικανικού αργού σε θετικό έδαφος με νέο υψηλό 11μήνου (άνοδος 1,3% στα 53,57 δολάρια το βαρέλι) και φυσικά η μετοχή της Johnson & Johnson με κέρδη (1,75%).

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη κατέγραψε η Visa  (-3,58%) ενώ ακολούθησαν οι μετοχές των Home Depot  (-2,08%) και Coca-Cola (-1,85%).

Εκτός Dow Jones, με απώλειες -1,10% έκλεισε η μετοχή της Tesla έπειτα και από την ανακοίνωση για μαζική ανάκληση των 158.000 οχημάτων αυτοκινήτων Model S και Model X έπειτα από απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) η οποία εντόπισε πρόβλημα στη μονάδα ελέγχου των οθονών αφής.