• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Απώλειες για τα futures με το βλέμμα στη Τζόρτζια

    • NewsRoom


    Πιέσεις δέχονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μετά τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να βρίσκεται στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στη Τζόρτζια για τις δύο έδρες, οι οποίες και θα κρίνουν τον έλεγχο στη Γερουσία.

    Στραβοπάτημα για τους δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, καθώς ο Dow Jones έκλεισε στις 30.223,89 μονάδες με απώλειες -1,25%, ο S&P 500 στις 3.700,65 μονάδες με πτώση -1,48% ενώ ο Nasdaq στις 12.698,45 μονάδες με απώλειες -1,47%. Οι μετοχές των Boeing και Coca Cola δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, χάνοντας 5,3% και 3,79% αντίστοιχα ενώ κερδισμένη ήταν η Tesla, που πρόσθεσε 3,42%.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στην πολιτική, καθώς σήμερα αναμένεται η κρίσιμη επαναληπτική ψηφοφορία στην Τζόρτζια. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν να κερδίσουν τουλάχιστον μια από τις δύο για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο σώμα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο έτη. Αντίθετα οι Δημοκρατικοί χρειάζονται και τις δύο έδρες για να επιτύχουν την απόλυτη ισορροπία στο σώμα, οδηγώντας την νέα αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να επιλέξει την ηγεσία του σώματος.

    Ενώ η έναρξη της διάθεσης εμβολίων και η τεράστια νομισματική υποστήριξη τροφοδότησαν τους κύριους δείκτες μετοχών των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ, η ανακάλυψη ενός πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού αλλά και η επιβολή αυστηρτερων περιορισμών για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού, έχουν επηρεάσει αρνητικά την οικονομική προοπτική.

    Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν σκοπεύει να διαγράψει από το ταμπλό του τους τρεις κινεζικούς κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών China Telecom, China Mobile και China Unicom, όπως είχε ανακοινώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το NYSE είχε ανακοινώσει τη διαγραφή των τριών κινεζικών κολοσσών στις 31 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο συμμόρφωσής του με το εκτελεστικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο και το οποίο απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες που σύμφωνα με την Ουάσιγκτον έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.

    Με ανησυχία παρακολουθούν οι αναλυτές την απόφαση του Ιράν να ξεκινήσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%, πραγματοποιώντας τη σημαντικότερη παραβίαση της συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,17% και του S&P 500 κατά 0,31%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 63 μονάδες ή 0,45%.



    ΣΧΟΛΙΑ