• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στη Deutsche Bank

    • NewsRoom
    Deutsche Bank


    Με κεφάλαια ύψους έως και 10 δισ. ευρώ αναμένεται να ενισχυθεί η Deutsche Bank, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού τύπου, σε μία προσπάθεια διάσωσης του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι πολλών γερμανικών εταιρειών εισηγμένων στον DAX βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διάσωση της τράπεζας, έτοιμοι να διαθέσουν οικονομικά κεφάλαια, ύψους μέχρι και 10 δισ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο – μαμούθ της Deutsche Bank από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ, γεγονός που αναγάγει ένα “σχέδιο έκτακτης ανάγκης” -όπως το χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt- σε μείζονος και επιτακτικής σημασίας εξέλιξη.

    Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι εταιρείες που αναμένεται να συμμετάσχουν στη διάσωση της τράπεζας θα αγοράσουν μετοχές της Deutsche Bank ώστε να ενισχύσει τα αποθεματικά της. Το σχέδιο διάσωσης έχει ήδη γίνει γνωστό στην ηγεσία της τράπεζας και σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αν και η ίδια η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει τις όποιες εξελίξεις. Επισημαίνεται ότι, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να προσφέρει δημόσια στήριξη στη Deutsche Bank, ωστόσο δεν παρέλειψε να χαιρετίσει αυτή την κίνηση του ιδιωτικού τομέα. “Η στήριξη της αγοράς στη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από τη χρήση του δημοσίου χρήματος” ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα καλά πληροφορημένη πηγή.

    Παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Commerzbank έχει να αντιμετωπίσει άλλου τύπου υποθέσεις, με τo βρετανικό hedge fund, Marshall Wace να προκαλεί αποκαλύπτοντας ότι έχει στοιχηματίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ εναντίον της.

    Όπως αναφέρουν οι γερμανικές αρχές, το hedge fund είχε short θέση στο 0,63% των μετοχών της γερμανικής τράπεζας, γεγονός που ισοδυναμεί με περίπου 9 εκατομμύρια μετοχές ενώ το ίδιο hedge fund έχει επίσης short θέση στο 0,88% των μετοχών της Deutsche Bank.

    Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από τη σωρεία των εξελίξεων τόσο στην Deutsche Bank όσο και την Commerzbank, με χαρακτηριστική την τελευταία υπόθεση όπου η  Deutsche Bank και ο CEO James Dimon μαζί με την ομάδα του σχεδιάζουν να διαπραγματευτούν με τις αμερικανικές αρχές το πρόστιμο-μαμούθ των 14 δισ. ευρώ που έχει προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την τράπεζα.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ! Μετά τη Deutsche Bank και η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας απολύει 10.000 άτομα

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική διώξη για Αν. Βγενόπουλο και Αγγ.Φράγκου – Τι απαντά ο επιχειρηματίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/diasimo-hedge-fund-pontari-ekatommiria-evro-sto-klisimo-tis-commerzbank/80176

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ