ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην «κορυφή» και στον τομέα της ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα βρέθηκε η ελληνική ναυτιλία για ακόμα μια χρονιά.
Φέτος τιμήθηκαν με τα «AMVER awards 2020» 217 ελληνικές εταιρίες και τα 2.023 πλοία τους που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα AMVER για περισσότερες από 128 ημέρες μέσα στο χρόνο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά είχαμε μια μοναδική πρωτιά ως χώρα ως χώρα, καθώς λάβαμε περισσότερα από 2.000 βραβεία AMVER τα οποία δίδονται σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακτοφυλακή
Φέτος σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση, εξαιτίας εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και των περιορισμών που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας. Ο πρόεδρος Κωστής Φραγκούλης και το διοικητικό συμβούλιο του Propeller Club αποφάσισε να εκδώσει ένα πολυτελές, αφιερωματικό Λεύκωμα για τον θεσμό των ΑMVER και των AMVER Awards 2020
«Mε την πρωτοβουλία μας αυτή το Propeller Club Πειραιά τιμά τον σημαντικό αυτό θεσμό που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με το club μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης «και βεβαίως όλες τις εταιρίες, τα πλοία και τα πληρώματά τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και εκπροσωπούν επάξια το ναυτικό ιδεώδες στη θάλασσα».
Στο καλαίσθητο, hard copy Λεύκωμα 156 σελίδων παρουσιάζονται όλες οι εταιρίες και τα πλοία τους που πήραν μέρος φέτος στο πρόγραμμα, όλες οι εταιρίες που συμμετείχαν σε διασώσεις, καθώς και οι τρεις εταιρίες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την τελευταία δεκαετία.
To ηλεκτρονικό Σύστημα AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue) ιδρύθηκε το 1958 από την Αμερικανή Ακτοφυλακή. Είναι ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να παρέχουν βοήθεια στη θάλασσα, σώζοντας ζωές και περιουσίες.
Σήμερα, περισσότερα από 22.000 πλοία από περισσότερες από 100 χώρες λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα AMVER και περισσότερα από 8.5000 πλοία δηλώνουν καθημερινά τη θέση τους στο σύστημα.
Από το έτος 2000, περισσότερες από 2.800 ζωές έχουν σωθεί από πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER. Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία των πλοίων, των εταιριών διαχείρησης πλοίων, των Αρχών Έρευνας και Διάσωσης, των παρόχων επικοινωνιακών υπηρεσιών και των κυβερνήσεων για την υποστήριξη αυτού του διεθνούς ανθρωπιστικού προγράμματος.
Το 1971 η Αμερικανή Ακτοφυλακή θέσπισε τα ετήσια AMVER AWARDS για να αναγνωρίσει και να τιμήσει τα συμμετέχοντα πλοία που παραμένουν ενεργά στο πρόγραμμα για τουλάχιστον 128 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Ο θεσμός των βραβείων συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της συμμετοχής και της αφοσίωσης στο σύστημα AMVER.
Τα AMVER AWARDS είναι αφιερωμένα στα πληρώματα, τη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες του πλοίων και τιμούν την αφοσίωσή τους που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του προγράμματος.
Rescue Awards
Στα Rescue Awards φέτος έξι ελληνικά πλοία τιμήθηκαν, καθώς ανταποκρίθηκαν και παρείχαν βοήθεια στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διασώζοντας 79 ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Τα πλοία που βραβεύτηκαν είναι:
M/T PLATYTERA της ASTRA SHIPMANAGEMENT INC.
M/V JAGUAR MAX της ENTERPRISES SHIPPING & TRADING S.A.
M/V THEBE της NAVARONE S.A. M/T HELLAS POSEIDON της LATSCO MARINE MANAGEMENT INC.
M/T KING PHILIPPOS της LATSCO MARINE MANAGEMENT INC.
M/T NISSOS DELOS της KYKLADES MARITIME CORPORATION
FIDELITY AWARDS 2020
Η συνεχής παρουσία τριών ελληνικών εταιριών την τελευταία δεκαετία με τα περισσότερα πλοία στο σύστημα ΑMVER τιμήθηκε με τα Fidelity Awards.
Οι εταιρίες που βραβεύτηκαν είναι:
Στην 1η θέση η Tsakos Group of Companies με 573 πλοία
Στην 2η θέση η Minerva Marine με 524 πλοία
Στην 3η θέση η Danaos Shipping Co. Ltd Με 520 πλοία
Στο περιεχόμενο του Λευκώματος περιλαμβάνεται επίσης ένα φωτογραφικό flash back αφιέρωμα στα βραβεία AMVER και την ιστορία τους, καθώς και ένα αφιέρωμα στην ιστορία του Propeller Club Πειραιά.
Σχετικά με το Propeller Club
H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.
«Προπέλλα» είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.
Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.
Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.
Διαβάστε επίσης:
Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη – Ο βραβευμένος «Τυφώνας» κοντά στη νησιωτική Ελλάδα
Έλληνες εφοπλιστές: Νέες παραγγελίες πλοίων αξίας 3,45 δισ. δολαρίων το 2020 – Οι πρωταγωνιστές
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Δεν είμαστε σε θέση να απωθήσουμε τα ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία
- Γαλλία: Έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία προσπαθεί να χειραγωγήσει τους influencers της
- Ερντογάν – Μικάτι: Πρέπει να δράσουμε μαζί ως δύο σημαντικοί γείτονες της Συρίας
- Ισθμός: Άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει πηδώντας στο κανάλι